Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Programul „Prima casă”, judeţul Timiş fruntaş din punct de vedere al scrisorilor de garantare

23 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

 

Piaţa imobiliară a intrat într-o efervescenţă vizibilă, o dată cu reactivarea programului „Prima casă”. Chiar dacă fondurile sunt ceva mai mici decât în anii trecuţi, (două miliarde de lei, faţă de trei miliarde în 2016 şi 2,5 miliarde în 2017), s-a simţit un freamăt puternic pe piaţa imobiliară.

Judeţul Timiş este unul fruntaş din punct de vedere al scrisorilor de garantare, zona fiind atractivă şi datorită oportunităţilor de pe piaţa muncii. Se remarcă o strânsă legătură între cele două pieţe (de muncă şi imobiliară), semn că nu se mai achiziţionează haotic locuinţe (aşa cum se întâmpla în 2007-2008).

Acest lucru este şi un semnal că nu vor exista creşteri spectaculoase, venite peste noapte, şi că tranzacţiile imobiliare sunt, acum, mult mai bine fundamentate. Un alt fenomen întâlnit este că mai există rezerve de bani pe piaţă, din moment ce destui cumpărători preferă să plătească mai mult decât minimul prevăzut.

De asemenea, sunt foarte căutate locuinţele noi, indiferent că vorbim de apartamente în bloc sau de case individuale. Chiar dacă acesta sunt la ieşirea din oraş sau chiar în comunele periurbane Timişoarei, sunt mult mai căutate decât apartamentele din blocurile vechi, mai bine poziţionate.

Sursa : renasterea.ro

Actualizat: 23 Februarie 2018
COMENTARII