Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Problemele ascunse ale unui apartament aflat într-un bloc vechi

13 Noiembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Un apartament într-un bloc vechi are avantajele sale. Prețul este mai mic, poate fi găsit în zone centrale sau semi-centrale, aproape de principalele rute de transport în comun și este, spre deosebire de multe apartamente noi din zonele dezvoltate la marginile orașelor, racordat la utilitățile orașului. Iarna, drumurile sunt deszăpezite, inundațiile de la ploi sunt rare, iar centrele comerciale importante sunt la o distanță rezonabilă.

Dar tocmai unul dintre avantajele expuse mai sus, prețul mai mic, vine și cu o serie de probleme ascunse la prima vedere cumpărătorului:

Pereții

În cele mai des întâlnite cazuri, prima investiție pe care un cumpărător trebuie să o facă într-un apartament vechi este în pereți. Petele de umezeală, probabil de la inundații mai vechi, dar și cele de mucegai pot fi mari bătăi de cap pentru un nou proprietar. Dacă te-ai trezit într-o astfel de situație, trebuie să știi că sunt nenumărate soluții care îți arată, pas cu pas, simplu și eficient, cum scapi de mucegaiul din casă, una dintre cele mai neplăcute probleme, alături de igrasie. E important de realizat că acestea nu reprezintă numai o problemă estetică, ci și una de igienă.

Instalațiile sanitare sunt vechi

Degeaba investești sume importante pentru un mobilier de baie nou și spectaculos, dacă țevile sunt aceleași din ziua în care blocul a fost ridicat în urmă cu 30, 40 sau chiar 50 de ani. Fă un efort și verifică toată instalația sanitară din casă. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca mobila nouă din apartament și parchetul să fie distruse de o inundație.

Instalația electrică trebuie reverificată și îmbunătățită

Cheamă un electrician priceput și verifică prizele și toate contactele din apartament. Nicio priză nu trebuie să atârne afară din perete și nu trebuie să existe cabluri rebele prin casă, neizolate. Nu ignora acest aspect, pentru că ți-ai putea pune atât propria siguranță în pericol, cât și pe cea a vecinilor tăi.

Încălzirea e centralizată

Majoritatea apartamentelor vechi încă mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. O schimbare necesită atât drumuri până la furnizor, cât și o investiție incomodă. Un avantaj al unei astfel de schimbări ar putea fi recuperarea investiției în timp, prin facturi mai mici, în funcție de consumul propriu.

Fără loc de parcare

În timp ce multe blocuri noi sunt construite cu locuri de parcare suficiente pentru locatari, blocurile vechi nu dispun de așa ceva, astfel că, în cazul în care ești șofer, va trebui să mergi la noroc în fiecare zi.

Lifturile sunt vechi

Un aspect care nu ține de confort, ci mai mult de siguranță. Mai mult, majoritate lifturilor vechi sunt și de dimensiuni reduse, astfel că va fi dificil să urci cu bicicleta și destul de incomod cu un cărucior pentru copil. E important să te asiguri la administrație că liftul sau lifturile din bloc sunt verificate la termen.

Spații inutile

Mulți proprietari care aleg să își cumpere un apartament într-un bloc vechi preferă să refacă desenul locuinței, pentru a servi mai bine nevoilor fiecăruia. Construite într-o altă eră, cu alte nevoi într-o familie, nu toate apartamentele din blocurile vechi mai pot fi considerate compartimentate eficient în prezent.

Alte investiții

Un apartament vechi poate însemna și alte cheltuieli destul de importante. De la o centrală termică și aer condiționat, până la parchet, gresie și faianță. Toate acestea trebuie luate în calcul în cazul achiziționării unei astfel de locuințe.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 13 Noiembrie 2017
COMENTARII