Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Primul spatiu de birou cu exemple de arhitectura eclectica din Romania

26 Iunie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cu pasiune si viziune, poti transforma orice spatiu aflat in paragina intr-o opera de arta, in care sa isi desfasoare activitatea o companie. Pare de necrezut, insa dupa ce veti vedea pozele din categoria Before and After, ne veti da dreptate: Da, este posibil, cu multa munca si rabdare.

Group Noblesse, din care fac parte Galeriile Noblesse si biroul de design interior si arhitectura Studio Insign, si-au restaurat birourile care se situeaza la demisolul unei cladiri istorice de pe strada Sfintilor din Capitala. Este un spatiu care impleteste accentele industriale cu elementele vintage si accente moderne, a carui amenajare a avut la baza o munca titanica de restaurare si consolidare.

Acest imobil cu o arhitectura impresionanta, este considerat unul dintre primele exemple de arhitectura eclectica din Bucuresti. Compania a reusit sa transforme un subsol aflat intr-o stare avansata de degradare intr-un birou modern cu accente industriale.

Dupa finalizarea acestui proces de consolidare si restaurare, compania si-a mutat sediul in demisolul cladirii monument istoric, spatiu pe care l-a tratat intr-un stil jucaus care impleteste mai multe tipuri de elemente.

Spatiul de la demisol este unul usor labirintic, amenajat astfel incat elementele industriale, decoratiunile vintage si elementele moderne sa se imbine fara a fi ostentative. Si in cazul demisolului, ca peste tot in cladire, compania a incercat sa pastreze toate elementele originale care s-au conservat, iar toate elementele de modernitate sa fie cat mai discrete, astfel incat sa nu perturbe experienta pe care cladirea o aduce, lucru care se observa cel mai bine in zona de showroom, dar care poate fi remarcat si in spatiul de birouri.

La demisol, peretii de caramida sunt cei originali, spatiul a fost hidroizolat si adancit cu circa 70 de cm. Incalzirea se face prin podea. Intreaga cladire a trecut, pe langa procesul migalos de restaurare, si printr-un proces intens de consolidare, utilizandu-se circa 650 de tone de fier si tinandu-se cont de cele mai stricte norme, spun oficialii companiei.

Birourile sunt separate pe departamente, doua spatii sunt dedicate biroul de design si ahitectura, CEO-ul companiei, Loredana Preda, are propriul birou, iar celelalte departamente cum ar fi PR, logistica si contabilitatea au de asemenea spatii alocate. In cei 300 mp exista un loc special amenajat pentru sedinte si o bucatarie, iar in unul din spatii oficialii companiei isi doresc sa amenajeze o cafenea.

Sursa text & foto: Wall-Street.ro

Actualizat: 26 Iunie 2014
COMENTARII