Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Primul contract semnat pentru reabilitarea termica a blocurilor pe bani europeni la Timisoara

29 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Scriam intr-un articol precedent ca urmeaza reabilitarea termica unui numar de 6 blocuri pe bani europeni, insa oficialii asteapta semnarea primul contract. Ei bine, dupa lungi asteptari, la Primaria Timisoara a fost semnat, luni, contractul de finantare pentru eficientizarea energetica a primelor imobile prin programul pe fonduri europene. Autoritatile locale dau asigurari ca in curand se vor semna contractele si pentru celelalte.

Edilul-sef al Timisoarei, Nicolae Robu, si directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat, luni, primul contract de finantare pentru reabilitarea termica a blocurilor cu finantare europeana. Practic a fost aprobata una dintre cele cinci cereri de finantare ale municipalitatii, care cuprind in total 51 de blocuri.

In acest moment este asigurata finantarea unui numar de sase blocuri, totalizand 242 de apartamente:

  • Calea Aradului nr. 12 Bl A3,
  • Calea Aradului nr. 15 Bl 3A,
  • Calea Aradului nr. 27 Bl 4C2,
  • Bd. I.C. Bratianu nr. 5,
  • Bd. Liviu Rebreanu nr. 150 si
  • Calea Torontalului nr. 15, Sc. A, B si C.

Valoarea acestui prim proiect este de 5,6 milioane de lei, valoarea finantarii nerambursabile este de aproape 3,2 milioane lei, iar perioada de implementare de 12 luni.

Cine aduce aportul de bani?

  • 60% din costuri sunt acoperite din fondurile Uniunii Europene,
  • 30% pun asociatiile de proprietari, iar
  • 10% primaria in acest caz.

Este vorba despre blocuri de locuinte in care stau familii cu un venit mediu sub 500 de euro pe luna. Contribuția primariei si a proprietarilor, in functie de venituri, trebuie sa fie de 40% la acest program, va fi impartita si 20-20% in cazul altor imobile.

Lucrarile de reabilitare termica se fac prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013.

Primarul a dat asigurari ca in curand urmeaza sa fie semnate contractele de finantare si pentru celelalte blocuri si, pe masura ce se semneaza cate un contract, municipalitatea va lansa licitatiile pentru executie. Dincolo de eficientizarea energetica, aceste lucrari vor conduce si la schimbarea aspectului pe care il dau orasului batranele blocuri gri.

Asta inseamna ca aproape 2.400 de familii se vor bucura de eficientizare energetica, potrivit autoritatilor locale.
In programul de reabilitare pe bani europeni intra imobile de pe principalele artere de circulatie ale orasului. Cele 51 de blocuri se afla pe bulevardul Take Ionescu, Calea Aradului, Calea Sagului, bulevardul Liviu Rebreanu, strazile, Venus, Maresal Constantin Prezan, Ana Ipatescu si Brandusei, Calea Sever Bocu, bulevardul I.C. Bratianu, Calea Torontalului, bulevardul Simion Barnutiu, Calea Martirilor si bulevardul 16 Decembrie 1989.

Reabilitarea termica va fi o prioritate si pe urmatoarele programe europene, in cadrul carora se vor aloca finantari si pentru cladirile publice.
 

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 29 Iulie 2014
COMENTARII