Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Primarul Robu vrea metrou din Sagului pana la aeroport.

15 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Administrația Robu vrea să construiască linie de metrou în Timișoara. Primăria alocă anul acesta bani pentru un studiu de prefezabilitate privind realizarea unui sistem de transport în comun de tip metrou, care să lege Aeroportul Timișoara de ieșirea din oraș spre Șag.

145.000 de lei din bugetul orașului pe anul 2018 se vor duce pe studiul de prefezabilitate dorit de Robu. Atenție! Nu este același proiect despre care primarul Timișoarei a vorbit și în urmă cu mai mulți ani, care prevedea introducerea unui tren de tip metrou pe aceleași linii pe care circulă și trenurile CFR.

Ideea veche privind îngroparea liniilor CFR și introducerea metroului în Timișoara este mort și îngropat. Compania CFR merge pe dublarea liniei de cale ferată pe teritoriul Timișoarei, cu finanțare de la Uniunea Europeană, având deja un studiu de fezabilitate în acest sens, dar și avizele necesare de la Primăria Timișoara.

Pentru că nu s-a putut ca Timișoara să aibă metrou cu ajutorul CFR, primarul Nicolae Robu lansează o altă idee: introducerea unui „metrou-metrou”, care nu are legătură cu liniile de cale ferată, care să lege aeroportul de intrarea în Timișoara dinspre Șag. Este vorba despre un metrou care să meargă de la aeroport până la ieșirea spre Șag, trecând prin câteva puncte cheie.

Primarul Nicolae Robu vine cu precizări și spune că Timișoara crește pe zi ce trece și are nevoie de o asemenea investiție. Este mândru că intră în istorie pentru că a avut curajul să lanseze o astfel de idee, chiar dacă, deocamdată, nici nu se poate gândi de unde ar putea lua fonduri pentru o linie de metrou. Robu este conștient că probabil nu el va fi primarul care îi va construi metrou Timișoarei, dar măcar e bucuros că a putut lansa această idee, chiar dacă este hulit, spune el.

Sursa : tion.ro
 

Actualizat: 15 Februarie 2018
COMENTARII