Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Prima Casă 2017: garanții diferite pentru locuinte și TVA zero pentru achiziții până în 100.000 euro

23 Februarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Odată cu 1 martie, Guvernul pare dispus să elimine TVA-ul pentru achizițiile de locuințe a căror valoare nu depășește 100.000 euro, ceea ce constituie o veste bună, atât pentru industria construcțiilor și dezvoltatorii imobiliari, cât și pentru potențialii cumpărători de locuințe. În același timp, cei interesați să cumpere o locuință sau să construiască una noua prin intermediul programului guvernamental Prima Casa 2017 trebuie să știe faptul că, în acest an, și procentele de garanției oferite de stat s-au schimbat.

Astfel, daca locuintele noi, adica cele receptionate cu cel mult cinci ani inainte de data solicitarii creditului garantat, cele consolidate in ultimii 5 ani sau cele care vor fi construite, sunt garantate cu 50% din valoarea creditului, in ceea ce priveste apartamentele si casele vechi, garantia coboara la 40%. Aceasta situatie a pus deja presiune pe cresterea avansului solicitat de catre bani pentru creditele acordate in 2017 prin programul Prima Casa.

Astfel, cu toate ca legislatia in vigoare prevede pentru creditele Prima Casa un avans de 5%, incepand cu luna februarie, ING Bank a marit avansul la Creditul Prima Casa de la 5% la 10%, ;i nu este exclus ca alte unități bancare să îi urmeze exemplul.

Raiffeisen Bank si ING Bank au dat startul programului in conditiile in care dispun de fonduri de anul trecut. BCR primeste dosare doar pentru preaprobare financiara si vor inainta cu analiza juridica si evaluare, cand vor primi efectiv fonduri.

BCR a declarat, momentan, in mod neoficial, pana la primirea efectiva a modificarilor, ca vor pastra avansul de 5%. Dar, daca procentul de garantare se va traduce, in final, la toate bancile printr-un avans de 10% la Prima Casa, atunci linia de demarcatie fata de un credit ipotecar cu avans de 15% se subtiaza puternic. Astfel, Guvernul va putea renunta mai usor la Prima Casa.

Sursa: wall-street.ro

Actualizat: 23 Februarie 2017
COMENTARII