Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Previziunile pietei imobiliare pentru anul 2015. Care este trendul spre care ne indreptam?

06 Ianuarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Anul 2015 pare sa aduca o unda de optimism la nivel mondial, atunci cand vine vorba despre segmentul imobiliar. Daca pana acum, grija primara a jucatorilor din domeniu a fost supravietuirea, intr-o prima etapa, apoi cresterea sustenabila, in faza urmatoare, noul an pare sa aduca o noua provocare, prin nevoia de adaptare la o serie de mega-trenduri cu impact major in societatea si economia globala. 

Anul trecut, ideeea de stabilitate economica era cel mai optimist scenariu luat in calcul de jucatorii din imobiliare. Acest lucru putea duce la predictibilitate, iar predictibilitatea conduce la profit. 

Cea mai mare provocare a momentului: prinderea trendurilor

Piata imobiliara se dezvolta cu o dinamica total diferita de ceea ce stin dinainte de criza, iar adaptarea este vitala pentru cei care vor sa creasca sau macar sa ramana in industrie.

Piata rezidentiala din 2015 ar trebui sa aiba fluctuatii mici

La nivel global, studiile arata ca piata rezidentiala ar trebui sa aiba fluctuatii mult mai mici, anul acesta. Tot mai multe dezvoltari se anunta in special in orasele cu un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca, cu atat mai mult cu cat se anunta cresteri in numarul de locuri de munca disponibile.

Domeniul industrial, care a fost unul dintre cele mai active in 2014, ar putea sa arate semne de slabiciune la sfarsitul lui 2015, cand cererea ar putea sa scada.  Piata birourilor este vazuta in continuare ca un domeniu bun pentru investitii. Dar un domeniu care se bucura de o atentie sporita, cel putin in Romania, este cel al proprietatilor executate silit.

Chiar daca piata a inceput sa creasca sustenabil, iar acest lucru este confirmat din toate directiile, doar o functionare normala a bancilor ar putea consolida acest trend. Al doilea aspect care ar trebui schimbat pentru o buna functionare a pietei imobiliare este fiscalitatea, domeniu de care se plang in special marii investitori straini, care prefera sa lucreze intr-un sistem transparent si previzibil. Cu toate acestea, firmele de consultanta au anuntat ca anul 2015 va fi cel in care o buna parte dintre investiroii care pana acum s-au aratat doar interesati vor decide sa si actioneze, plasandu-si fondurile in piata imobiliara romaneasca.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 07 Ianuarie 2015
COMENTARII