Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Polistirenul: Pareri PRO si CONTRA pentru utilizarea lui in constructii

25 Noiembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Polistirenul este una dintre solutiile de constructii intens boicotate si larg aplicate de multi dintre cei care construiesc o casa. In timp ce specialistii se impart in doua mari tabere si dezbat eficienta materialului, clientii merg adesea pe criteriul celui mai bun pret. Cu toate acestea, riscurile vehiculate sunt destul de importante pentru a fi luate in calcul inainte de a lua decizia de achizitie. Este vorba despre grave probleme de sanatate dar si cheltuieli neprevazute, in cazul in care produsul nu este bine ales sau montat.

Sursa foto: Bricostore

Calitatea polistirenului a fost puternic dezbatuta in ultimii ani, dar pe masura ce trendul constructiilor verzi capata avant, discutiile sunt tot mai aprinse. Toata lumea este de acord cu faptul ca izolarea termica pe care o ofera acest material este reala si de durata, dar efectele secundare sunt cele de natura sa ingrijoreze.

"Peretii care respira sunt o sintagma pe care o folosim cu totii des, iar polistirenul nu poate sa ofere aceasta performanta. Chiar daca izolarea termica este cea cautata de client, odata cu montarea acestei solutii se blocheaza transferul termic precum si difuzia de vapori de apa. Astfel pot sa apara probleme precum igrasia si mucegaiul, deteriorarea peretilor. Deci polistirenul nu contribuie la sanatatea casei sau a locuitorilor, pe termen lung. Acest lucru contravine scopului celor construiesc o casa, pentru ca oricine vrea sa se bucure de locuinta lui pe termen lung”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Marius Ifrimie, director IdeoArch.

Rezistenta la foc a polistirenului: trecuta in manualul tehnic, dar discutabila in realitate

O alta discutie este cea legata de rezistenta la foc. Polistirenul este promovat ca un material care se comporta bine, in caz de incendiu. Cu toate acestea, in realitate au existat cazuri in care acest material s-a comportant mai degraba ca un potentator al flacarilor.

Polistirenul arde. Arde cu viteza.

Dincolo de neajunsurile materialului, un nou set de probleme poate sa apara din cauza montajului executat incorect. Acestea variaza de la permiterea accesului rozatoarelor sau insecte, care pot distruge lucrarea, pana la deteriorarea rapida a sistemului de izolare.

Polistirenul functioneaza optim doar daca se afla intr-un angrenaj functional

Pentru cei care doresc totusi sa inlocuiasca polistirenul, alternativele sunt vata bazaltica sau caramida traditionala. Problema este ca, atunci cand vine vorba despre pret, polistirenul este mult mai ieftin, chiar si in cele mai complexe variante. Concret, daca un metru cub de polistiren poate costa 30 de euro, vata bazaltica poate ajunge la 80-90 euro/mp. De asemenea, vata bazaltica are o densitate de sase ori mai mare decat polistirenul, ceea ce po face greu de folosit in cazul cladirilor inalte, mai scumpa la manopera si aduce o incarcare suplimentara a peretilor. Poate si din aceste motive, polistirenul este folosit pentru 90% dintre proiectele care exista in piata, in timp ce vata bazaltica acopera doar 10% dintre pereti.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 25 Noiembrie 2014
COMENTARII