Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Poți planta pomii fructiferi și primăvara

30 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dacă nu ai reuşit să faci plantarea pomilor fructiferi astă-toamnă, începutul primăverii, deşi este o perioadă foarte aglomerată în grădină, este şi el un moment prielnic. Primul pas este alegerea pomilor de calitate, iar cel mai sigur este să-i cumperi de la livezi, pepiniere sau vânzători specializaţi.

Trebuie să ştii că cele mai bune pământuri pentru ca pomii să dea roadele dorite sunt cernoziomurile şi solurile brun-roşcate de pădure.

Ţine cont că primăvara este o perioadă mai secetoasă, aşa că nu toţi pomii vor face faţă cu brio acestui anotimp. De aceea, spre deosebire de plantările de toamnă, pomii plantaţi primăvară trebuie udaţi abundent şi regulat, până ce intră în vegetaţie, dar şi pe perioada verii, dacă este una secetoasă.

În general, pomii cei mai rezistenţi la seceta sunt migdalul, caisul, visinul, cireşul şi părul. Dacă cumperi din pepinieră sau de la vânzători specializaţi cere şi informaţii despre nevoia de apă a fiecarui soi.

Ca şi trandafirii, pomilor fructiferi le place apa, dar nu cea care stagnează. Zonele de plantare ideale sunt cele cu puţină pantă, pentru drenaj. Pe sol drept, poţi testa drenarea aşa: după ce faci groapa pentru plantare, umple-o cu apă. Dacă această stagnează mai mult de jumătate de oră, zona nu este prielnică pomilor fructiferi.

Află aici cum pregătești pomișorii pentru plantare și care sunt etapele acesteia.

Actualizat: 30 Martie 2017
COMENTARII