Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Pista de cicloturism realizata pe malul Begai pana la granita cu Serbia

15 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Unul dintre cele mai importante proiecte efectuate in zona timisoreana a canalului Bega, cel de reabilitare si consolidare a malurilor acestuia se indreapta cu pasi repezi spre finalizare.

Lucrarile au fost demarate in luna martie, avand termen de finalizare luna martie a anului viitor. Sunt 8,9 kilometri de mal la care trebuie intervenit, impartiti in doua sectoare. Este un proiect de 16 milioane de lei, in prezent fiind in proportie de o treime efectiv realizata. in mare parte au fost reutilizate dalele de beton care existau deja, de asemenea s-a turnat o centura din beton.


Un lucru minunat pentru timisoreni, ar fi faptul ca din martie ar urma sa ne putem deplasa pe pista de cicloturism ridicata, tot din bani europeni, pe acostamentul digului care urmeaza cursul Begai pana la iesirea din tara. Este o finantare nerambursabila pe un proiect realizat in parteneriat cu municipiul Zrenjanin din Serbia.

Pista va avea latimea de doi metri, plus 1,5 metri acostamente, mai lata decât pista din Timisoara, de care cea a Apelor Banat se va lega. in prezent, constructorul a recuperat decalajul existent in programul de derulare, fiind aproape „in termen”. in prezent sunt deja asfaltati 15 kilometri de pista, fiind pregatiti pentru realizare alti 20 de kilometri. Pe traseu vor fi realizate si refugii unde utilizatorii pistei vor putea sa se odihneasca sau sa se „ascunda” pe timp nefavorabil. De asemenea, vor fi instalate indicatoare pentru ciclisti.

In mod normal lucrarile se vor finaliza undeva in luna decembrie, iar in luna martie noua pista va fi inaugurata, urmand sa faca legatura intre Timisoara si granita cu Serbia. Asteptam cu interes sa parasim tara pe pista de cicloturism.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 15 Septembrie 2014
COMENTARII