Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Pentru ce cere Primăria Timișoarei bani europeni?

25 Octombrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

La începutul acestei luni, primarul Nicolae Robu anunța o listă de 13 proiecte prioritare pentru Timișoara până în 2020, care vor fi depuse ca cereri de finanțare pe Programul Operațional Regional 2014-2020. Iată că municipalitatea a primit undă verde de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru a depune proiecte pe Axa 4, având la dispoziție în jur de 53 de milioane de euro.

De pe lista prezentată de primarul Timișoarei la 1 octombrie se găseau mai multe proiecte pentru reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în final, cinci proiecte au mai rămas prioritare. Este vorba despre reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdăneștilor, înnoirea flotei de tramvaie și modernizarea depoului Dâmbovița, unde se dorește și amenajarea unei spălătorii ecologice pentru mijloacele de transport în comun, amenajarea unei rețele regionale de piste de biciclete, linie nouă de tramvai Solventul-Gara de Nord și reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin.

Totodată, conducerea primăriei a decis să-și îndrepte atenția mai mult spre cartierele mărginașe ale Timișoarei, dar și spre creșe și grădinițe. Sunt tot 13 proiecte prioritare.

Astfel, se dorește construirea de două creșe noi, extinderea clădirii Grădiniței PP33, reabilitarea Colegiului Tehnic E. Ungureanu, precum și urbanizarea cartierului Kuncz și reconstrucția ecologică a Canalului Subuleasa, regenerarea fizică economică și socială a cartierului Ronaț, dar și localizarea și potențarea centrelor de cartier, în cartierele rezidențiale, adică amenajarea spațiilor publice pentru timișoreni, pentru zona de nord a orașului.

De asemenea, se dorește reamenajarea unei zone din Pădurea Verde, de vizavi de Institutul de Boli Cardiovasculare, unde va fi amenajat un parc cu loc de recreere și traseu ecologic.

Vă prezentăm lista finală a proiectelor ce vor fi depuse pe Axa 4, făcută publică de primărie la sfârșitul acestei luni:

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Bogdăneștilor

Înnoirea flotei de tramvai și modernizarea depoului Dâmbovița (inclusiv spălătorie ecologică pentru mijloace de transport)

Amenajarea unei rețele regionale de piste de biciclete

Linie nouă de tramvai Solventul – Gara de nord

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin

Transformarea zonei degradate Pădurea Verde (vizavi de Institutul de Boli Cardiovasculare) în Pădure Parc și loc de recreere, prin realizarea accesului pietonal și velo nemotorizat, realizarea unui traseu ecologic, monitorizarea, protecția și conservarea biodiversității

Localizarea și potențarea centrelor de cartier, în cartierele rezidențiale, ca spațiu de coagulare a comunității prin amenajarea spațiilor publice pentru cetățeni – zona 1, zona de nord

Urbanizare cartier Kuncz și reconstrucția ecologică a Canalului Subuleasa

Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț

Construcție clădire creșă în zona de nord

Extindere clădire Grădiniță PP33

Construcție clădire creșă pe strada Cocea nr. 21

Reabilitare construcții și instalații clădirea B 2 a Colegiului Tehnic E. Ungureanu.

Sursa: tion.ro

 

Actualizat: 25 Octombrie 2017
COMENTARII