Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Panseluțele. Bucuria din grădina de toamnă

28 August 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Poți să dai viață grădinii, în această perioadă de tranziție între doua anotimpuri cu panseluțe. Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute și printre cele mai iubite specii de flori. Pentru grădina ta cea mai bună soluție este să cumperi plante cu boboci pe care să le transferi în pământul din grădină.

Poți să găsești panseluțe în aproape orice culoare, de la nuanțe palide, până la culori vii. Cele mai multe nunațe sunt cele de albastru, până la violet.

Micile panselute, care ne bucură ochii, sunt un hibrid realizat în Europa. Se pot planta și primăvara, și toamna. În general, panseluțele cresc până la 8-10 centimetri în înălțime, iar diametrul florilor variază între 5-7 centimetri și au cinci petale bicolore care se suprapun.

Cele mai multe dintre soiurile de panseluțe pot supraviețui înghețului și căderilor de zăpadă.

După plantare, indiferent de anotimp, dacă vrei să te bucuri de panseluțe, acestea au nevoie de apă din belsug. Panseluțele preferă un sol care reține umiditatea și care a fost îmbogățit cu îngrășământ. Florile pot crește în lumina solară directă, dar se simt bine și în umbra parțială.

Este recomandată înlăturarea mugurilor ofiliti deoarece astfel vei favoriza dezvoltarea unui număr mai mare de muguri noi și înflorirea mai rapidă.

În ceea ce privește bolile și dăunători, cea mai mare problemă pentru panseluțe o reprezintă melcii, apoi afidele și omizile.

Sursă: casa-gradina.ro

Actualizat: 28 August 2017
COMENTARII