Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Orașul plutitor un experiment social de autonomie

24 August 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Viitorul este acum: în doar trei ani, cei mai norocoși - și generoși, vor putea locui în orașe plutitoare autonome, fiecare cu guvernul lui, fiecare cu propriile politici economice. Primul dintre aceste orașe este deja în lucru de aproape cinci ani și beneficiază de finanțare din multiple surse, în special din partea oamenilor de afaceri interesați să se mute acolo sau să dețină o parte din această afacere.

Orașele plutitoare sunt un experiment de autonomie politică și economică. Momentan, proiectul este departe de a fi finalizat, dar dezvoltatorii rămân optimiști în privința termenului de livrare: anul 2020.

Miza este mare, cu atât mai mult cu cât încă nu s-a luat o decizie finală asupra locului în care urmează să fie amplasate aceste orașe plutitoare. Inițial, ele ar fi trebuie să fie construite în ape internaționale. Acum se ia în calcul ridicarea lor aproape de coastă. În acest sens, se poartă discuții cu mai multe țări interesate de proiect.

Dezvoltatorii caută cele mai prospere și mai libere națiuni, cu cele mai bune forme de democrație, pentru a fi siguri că implementarea unui asemenea experiment nu se transformă într-un eșec social. Conform planului financiar existent, economia orașului plutitor va fi susținută de turism și pescuit sustenabil, printre altele.

Potrivit estimărilor, fiecare platformă va costa în jur de 15 milioane de dolari, deci un întreg oraș plutitor va costa între 150 și 165 de milioane de dolari, în funcție de dimensiune. Primul oraș plutitor va fi finanțat în regim privat.

Sursa: media.imopedia.ro

Actualizat: 23 August 2017
COMENTARII