Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Optezi pentru mobilier la comandă?

15 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Alegerea mobilierului pentru amenajarea casei este una dintre cele mai dificile aspecte de care va trebui să te ocupi atunci când vrei să-ți faci o locuință de vis. De multe ori, mobilierul din magazin nu are dimensiuni potrivite casei tale, este prea scump sau, pur și simplu, nu este pe gustul tău. O soluție este mobilierul la comandă, însă trebuie să știi câteva lucruri înainte să te apuci de treaba.

1. Decide exact ce îți dorești

Primul lucru este să te hotărăști asupra tipului de mobilier pe care îl dorești și asupra unui stil de ansamblu. Nu este nevoie să știi din prima ce culori și ce detalii finale vor avea piesele de mobilier, însă trebuie să poți descrie în câteva cuvinte ce anume crezi că se va integra mai bine în casa ta. Poți să-ți realizezi un colaj de stare cu mai multe fotografii ale modelelor care îți plac, astfel încât să poți porni o discuție cu mesterul.

Ține minte că mesterul nu e întotdeauna și designer, așa că nu ar trebui să te lași influențat de gusturile sale sau de „ce a mai facut pe la alții”. Cu toate astea, cel care execută mobilierul are mai multă experiență și îți va da indicații prețioase despre materiale, îmbinări și soluții constructive, așa că nu-i ignora sfaturile. El va știi ce poți și ce nu poți obține, doar ai grijă să extragi informațiile care îți sunt de ajutor. Dacă ai nevoie și de sfaturi ce țin de design, oprește-te asupra unei firme care are și angajați calificați în acest sens.

2. Stabilește un buget

Un alt lucru pe care trebuie să-l cunoști clar atunci când optezi pentru mobilă la comandă este bugetul. Deoarce vei putea să-ți faci mobilierul după pofta inimii, este foarte ușor să fii învăluit de diversitatea opțiunilor pe care le ai. Brusc, îți vei dori de toate! Însă tu știi clar că acest lucru nu este posibil, prin urmare stabilirea unui buget pe care sa nu îl depașești cu accesorii inutile este obligatorie.

3. Informează-te!

Nu porni o discuție fără să fii informat! Acesta este un sfat valabil în orice context, iar în cazul acesta te va feri de costuri inutile sau de un mobilier care nu se pliază întocmai pe stilul tău de viață. Caută pe internet, vizitează magazine de profil și întreabă-ți prietenii mai pricepuți despre materiale și accesorii.

Fii atent la avantajele și dezavantajele fiecărui material, de la rezistența în timp la numărul opțiunilor de finisare și preț. Află ce este PAL-ul, MDF-ul etc., din ce se fac blaturile, cum se întrețin acestea și fă-ți o listă de aspecte importante pentru tine. Pe baza acesteia fă alegerea de principiu a materialelor, însă păstrează-ți mintea deschisă și pentru alte opțiuni pe care ți le poate prezenta mesterul.

4. Fă măsurători!

Nu întotdeauna ai posibilitatea ca mesterul să vină la tine acasă să vadă spațiul înainte de a-ți face o ofertă. Prin urmare, ca să obții un preț cât mai aproape de rezultatul final, pregătește-te cu fotografii ale zonei pe care vrei să o amenajezi și cu măsurători! Nu te speria! Nu e nevoie să măsori până în cel mai mic detaliu sau să faci vreun releveu savant, însă câteva shițe cu gabarite și alte dimensiuni generale sunt binevenite. Cel care va face mobilierul are ochiul format, așa că își va da seama rapid cu ce are de lucrat dacă îți prezinți informațiile de mai sus.

5. Apelează la specialiști!

Execuția mobilierului este un proces de detaliu și te sfatuim să nu lași acest lucru la mâna oricui. Mai ales dacă vrei să încorporezi materiale moderne, este necesar să cauți pe cineva specializat. Internetul este plin de opțiuni, însă întreabă-ți și prietenii care au făcut amenajări! Prin recomandare se realizează un transfer de încredere înspre cel care-ți va executa mobilierul, iar mesterul va fi mai mult decât dornic să colaboreze cu tine, știind că ce a făcut în trecut a primit revizii bune.

Totodată, sugestia noastră este să disociezi prețul pe manoperă cu cel pe materiale. Cere să ți se prezinte facturi, inclusiv garanții pe materiale, în felul acesta putând evita eventualele neplăceri legate de costurile finale.

Sursa: casamea.ro 

Actualizat: 15 Martie 2017
COMENTARII