Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Open space versus structură închisă

10 Octombrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cele mai noi tendințe de amenajare a spațiului comun de bucătărie, dining și living înclină pentru o structură de tip open space. Acestă opțiune de compartimentare vine din nevoia de spațiu, lumină și libertate de mișcare.

În apartamente, îmbinarea bucătăriei cu sufrageria într-un open space a devenit o practică modernă și obișnuită. O bucătărie micuță pare mult mai degajată și mai confortabilă odată cu desfințarea zidului care o separă de camera de zi. Chiar dacă suprafața bucătăriei rămâne aceeași, senzația de spatiu crește.

Înainte de a opta pentru o structură deschisă sau de a face modificări vă recomandăm să analizați avantajele și dezavantajele pentru a vedea utilitatea transformării sau sensul contrar al acesteia.

Avantaje open space

 • Dărâmarea pereților pentru crearea unui spațiu de locuit deschis vă poate transforma apartamentul sau casa într-un spațiu de locuit ultramodern;

 • Lumina naturală este un avantaj estetic;

 • Combinarea unui living cu o bucătarie într-un open space, vă oferă ocazia de a vă petrece timpul mult mai confortabil alături de familie și prieteni, datorită spațiului liber creat.

 • Un alt avantaj oferit de o amenajare open space pentru o familie este usurinta supravegherii copiilor. Aceștia sunt mai mereu în câmpul vizual al părinților.

 • Într-un spațiu open space, mutarea mobilei devine mult mai ușoară. Daca vă place să schimbați mereu cate ceva prin casa, acest tip de amenajare vă oferă libertate mai mare.

Dezavantaje open space

 • Dezordinea este cea mai agasantă în amenajarea open space. Într-o casă amenajată în stil tradițional puteți închide ușa, însă într-un living open space nu o mai poți ascunde la fel de ușor. Nici aglomerarea elementelor din bucătărie nu mai poate fi ascunsă atunci când aveți vizitatori.

 • Dacă doriți ca totul să se asorteze în casa dumneavoastră, veți avea de înfruntat multe probleme din punct de vedere estetic. Pentru că mai multe camere împart acelasi spatiu, s-ar putea sa ajungeți sa vă intrebați daca frigiderul se asortează cu canapeaua.

 • Dacă sunteți o persoană pasionată de gătit, mirosul dispersat va ajunge și în camera de zi, chiar dacă ați luat în calcul și o hotă foarte performantă.

 • Iarna, un spațiu de locuit open space va fi mai greu de încălzit și factura la energie poate crește semnificativ față de o amenajare clasică, cu camere separate.

 • Personalitatea dumneavoastră are rolul ei în decizia de a amenaja apartamentul. Dacă preferați camerele mai mici, decorate mai cald și intim, open space-ul v-ar putea crea disconfort pe termen lung.

Recomandări

 • Cele două camere unite trebuie să conțină obiecte de mobilier de același tip – adica să nu combinați mobila vintage cu o bucătărie modernă sau invers. Un stil unitar este unul din trucuri pentru o structură open space estetică și funcțională.

 • Nu lipiți parchetul de gresie. De cele mai multe ori arată neprietenos și seamănă a improvizație. Dacă doriți neaparat gresie în bucătărie, optați pentru gresie și în camera de zi. Legați lucrurile între ele: culoarea pereților, podelele, mobilierul. Accentele de culoare trebuie să fie în armonie între camera de zi și bucătărie. Dacă doriți căldură dar vreți ușurința curățării bucătăriei, puteți opta pentru gresie și parchet de același tip, model.

 • Chiar dacă ideea comuniunii între cele două spații este de bază, pe lista cu trucuri pentru open space se află detaliile care delimitează cele două zone. Delimitarea poate fi realizată prin pereți mobili, rafturi, paravane sau panouri, care pot fi confecționate din diverse materiale: lemn, sticlă, fier forjat, inox, bambus etc.

 • Un aspect foarte important în amenajarea unui open space este alegerea unei hote de calitate, cu putere mare de absorbție, pentru a preveni răspândirea mirosului de mâncare în întreaga încăpere. Cea recomandată pentru astfel de locații este cea cu două motorașe.

 • Lumina bine gestionată este o condiție în orice casă. Alegerea unui sistem de iluminat variat – aplice, lustre, lămpi de podea, corpuri încastrate – permite realizarea diferențierii între cele două sau trei zone.

 • Nu-l aglomerați, nu-l încărcați inutil. Tocmai cucerirea spațiului a fost motivul pentru care ați ales un open space. Nu folosiți mese pliante sau mobilier cu funcții multiple doar pentru că aveți spațiu. Mobila transparentă este o altă bună soluție.

Sursa: avantgarden3.ro

Actualizat: 10 Octombrie 2016
COMENTARII