Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

O simpla tranzactie imobiliara va transforma intr-un investitor.

17 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Investitiile imobiliare sunt o poveste tabu, care pare sa se adreseze doar celor privilegiati. Cu toate acestea, oricine vrea sa faca o achizitie poate fi catalogat drept investitor. Oricine plaseaza bani intr-o proprietate vrea sa faca o afacere buna si risca pierderi importante. Prin urmare, atat investitorii mici cat si cei mari trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a face investitia profitabila.

Investitii imobiliare

Investitiile imobiliare sunt un termen folosit pentru a descrie plasarea unei sume de bani intr-un activ imobiliar. Orice investitie are potentialul unui profit, dar si riscul unui esec. Oamenii de afaceri isi asuma acest risc si au invatat sa evalueze situatia terenurilor sau imobilelor in asa fel incat sa creasca sansele de reusita. De cealalta parte, clientii ocazionali de imobiliare nu reusesc sa se pozitioneze drept investitori si, prin urmare, tind sa faca intreaga tranzactie haotic, urmand reguli mai degraba emotionale, care nu le aduc neaparat si garantii financiare.

Stabilitatea economica aduce riscuri minime, dar recesiunea poate aduce profituri mari

Investitiile imobiliare sunt mai putin riscante in perioade de stabilitate economica, dar in vremurile de recesiune se pot obtine profituri mai mari de catre cei care reusesc sa vada oportunitatile. Indiferent de perioada insa, proprietatie de lux si terenurile agricole sunt unele dintre cele mai sigure achizitii. in orice caz, Romania inca beneficiaza de avantajele tarilor emergente.

Indiferent de conditiile economice, criteriile unei investitii de succes raman neschimbate. Pentru a fi siguri ca banii investiti nu se vor pierde in timp, investitorii trebuie sa ia in calcul atat elemente ale prezentului, cat si sa proiecteze scenarii despre cum va evolua pe termen lung proprietatea precum si zona in care aceasta este pozitionata.

Cei care reusesc sa anticipeze dezvoltarea unei zone sunt cei mai castigati

Astfel, o zona in care exista spatii verzi, acces rutier facil, spatii comerciale diverse si de calitate sunt cele mai bine cotate. Dar proprietarii care reusesc sa anticipeze dezvoltarea unei zone pana cand va ajunge sa indeplineasca aceste criterii, sunt cei care vor avea cele mai mari castiguri. in general, investitorii ar trebui sa ocoleasca zonele industriale sau zonele rezidentiale rau-famate, zonele poluate, cu mult zgomot sau trafic intens.

De altfel, aceasta parte este cea mai dificila pentru un investitor neinitiat. Limbajul de specialitate si dosarul care trebuie intocmit este de natura sa pe cei care pornesc singuri in acest demers. Tocmai de aceea, cei care vor sa faca investitii profitabile si cu riscuri minime, sunt sfatuiti sa apeleze la companiile imobiliara sau de consultanta.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 18 Septembrie 2014
COMENTARII