Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

O casa economica, visul oricarui proprietar: se incalzeste singura

27 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

O casa care nu are nevoie de incalzire si in care aerul este mereu proaspat, desi geamurile sunt inchise. O astfel de casa chiar exista, ridicata doar cu materiale reciclate. Constructia va fi in curand atestata drept prima casa pasiva ecologica din Romania.

Proprietarul casei a auzit de conceptul casei pasive in urma cu patru ani. A fost fascinat, iar acum e foarte aproape sa se mute impreuna cu familia intr-o astfel de locuinta, care nu are nevoie de o sursa conventionala de incalzire.
 
Este nevoie sa se porneasca caldura doar la o temperatura de minus 15 grade. Pana la aceasta temperatura, casa functioneaza in mod pasiv. 

Casa este astfel pozitionata incat vara asigura racoare, iar iarna se incalzeste natural, de la soare. Consumul de energie este cu 90% mai mic fata de o locuinta traditionala. Mai exact, proprietarul estimeaza ca va plati pentru incalzirea casei de 320 de metri patrati aproximativ 200 de euro pe an. In plus, nu este nevoie de aerisire, fiindca permanent se ventileaza cu o viteza de 35 de metri cubi pe ora.
 
Un sistem de ventilatie asigura atat caldura, cat si un aer prospat. Sistemul nu functioneaza insa eficient intr-o constructie traditionala, pentru ca acestea pierd aer si caldura prin fundatie, acoperis sau geamuri.
 
Casa pasiva ecologica va fi folosita si ca material didactic, mai ales ca a fost construita si cu ajutorul studentilor de la Arhitectura.
 
Locuinta a costat aproximativ 145.000 de euro. In toata Europa exista 50.000 de astfel de case.

Sursa: Money.ro

Actualizat: 27 Octombrie 2014
COMENTARII