Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

O bandă în plus în Piața Mărăști.

06 Iunie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Piața Mărăști a rămas, în ultimii ani, unul dintre cele mai solicitate puncte din traficul rutier tot mai intens din orașul de pe Bega. Municipalitatea și-a exprimat de multă vreme intenția de a reconfigura această girație, în sensul adăugării unei benzi suplimentare de circulație, dar abia în primăvara acestui an a trecut la fapte.

Până zilele trecute pe șantier au putut fi remarcați doar arheologii, care au și dezvelit o parte a zidurilor vechii cetăți, dar începutul acestei săptămâni a adus utilajele SDM pe calea Alexandru Ioan Cuza, care face legătura între Piața Mărăști și Piața Consiliul Europei. S-a intervenit asupra celei mai cunoscute piste de biciclete din oraș, o porțiune a acesteia fiind desființată. Pista va fi doar mutată pentru ca autoturismele să aibă o bandă în plus.

Piața Mărăști constituie unul dintre principalele puncte de gâtuire a traficului din oraș, adăugarea încă unei benzi în sens va fluidiza circulația.

Deocamdată, drumarii se ocupă de demolarea pistei, dar despre durata șantierului nu se pot spune nici un fel de noutăți, cel puțin nu înainte ca istoricii să-și termine treaba.

Conform estimărilor, operațiunile de descărcare arheologică, pornite la începutul lunii trecute, ar putea dura în total două luni.

Undeva, în spațiul Pieței Mărăști, s-a aflat Poarta Viena, amplasată în apropierea unității militare cu același nume, mai cunoscută drept Cazarma U, iar tocmai această poartă este una dintre țintele arheologilor.

Sursa: renasterea.ro

Sursa foto: renasterea.ro

Actualizat: 06 Iunie 2018
COMENTARII