Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Noile directive in ceea ce privesc constructiile pentru urmatorii 5 ani.

28 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Domeniul constructiilor pare destul de inert, momentan, iar modul in care se construieste este acelasi de prea mult timp. Este timpul pentru o schimbare, iar daca acest lucru nu se intampla in mod natural, atunci exista legi care sa ne oblige sa mergem in aceasta directie.

Iata cateva directive pentru urmatorii cinci ani:

  • locuintele noi vor trebui sa isi produca singure energie,
  • constructia trebuie sa se faca pe un santier mult mai curat,
  • substantele chimice folosite trebuie reduse semnificativ.

Cei care nu se supun, risca sanctiuni, conform legii in vigoare.

Uniunea Europeana a instituit legi, pentru o lume mai verde, iar constructiile sunt pe primul plan, in acest sens.

Astfel a aparut directiva Zero Energie Neta, pana in anul 2020.

Termenul limita este deja foarte aproape, iar in Romania au aparut schimbari doar pe un esantion limitat de clienti si dezvoltatori. Momentan, clientii nu cer asemenea proiecte, iar constructorii prefera sa indeplineasca dorintele clientilor, chiar daca nu corespund intotdeauna celor mai eficiente standarde din domeniu.

Pana in 2020, majoritatea locuintelor trebuie proiectate pentru a economisi sau produce energie

Mai precis, pana in anul 2020 va trebui ca majoritatea constructiilor noi sa fie proiectate in asa fel incat sa aiba un consum mic de energie, compensat prin producerea de energie verde. Tot in spiritul ecologic va trebuie sa se lucreze si pe santiere. Astfel, deseurile generate pe santier trebuie reduse cu un minimum de 25%, dar in mod ideal, ar trebui ca acestea sa scada cu pana la 70%. Un alt aspect important este legat de substantele chimice folosite in constructii.

Momentan, progresul este lent, dar s-au facut cativa pasi fermi inainte, in Romania. in primul rand, s-a implementat directiva performantei energetice a cladirilor. Aceasta impune certificarea performantei energetice pentru cladirile noi, incepand cu anul 2007, iar din 2012, se aplica si sanctiuni pentru cei care nu se conformeaza. Un alt succes al transformarii pietei constructiilor din Romania intr-un sistem verde este programul „Ipoteca verde“.

Constructiile verzi nu sunt neaparat mai scumpe decat cele conventionale, dar cu siguranta sunt mai  economice la utilizare.

Constructiile verzi sunt vazute adesea drept costisitoare, motiv pentru care sunt evitate de clienti si, prin urmare, de dezvoltatori. Specialistii argumenteaza faptul ca o locuinta verde nu este neaparat mai scumpa, pentru ca tehnologia avanseaza rapid, iar produsele de generatie anterioara se gasesc la preturi tot mai mici. Cu toate acestea, chiar si cele mai sofisticate si scumpe sisteme au avantajul de a recupera rapid investitia initiala. in antiteza, o locuinta conventionala, chiar daca este mai ieftina la achizitie, va costa mai mult, pe termen lung.

In aceasta ipoteza, din punct de vedere economic, atat pentru proprietari cat si pentru dezvoltatori sau banci, este necesara si preferabila utilizarea solutiilor verzi de constructii. Astfel vom putea vedea tot mai multe locuinte eficiente energetic, responsabile fata de mediu si cu risc financiar redus pentru portofoliile ipotecare. Investitorii si dezvoltatorii joaca un rol crucial in aceasta schimbare de paradigma, ei fiind cei care seteaza un model demn de urmat.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 28 Aprilie 2015
COMENTARII