Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Noi legi, menite sa ajute proprietarii cu credite in franci elvetieni

04 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Anul acesta a fost marcat de incercarile de a gasi solutii pentru clientii bancari cu credite in franci elvetieni. Cea mai recenta schimbare, propusa de Ministerul Finantelor, este ridicarea limitelor de venit si de suma, in cazul celor care opteaza pentru reconversia imprumutului. Acest concept ar putea sa fie eliminat din proiectul de lege, daca si bancile vor fi de acord.

Asa cum arata acum proiectul de lege menit sa ii salveze pe cei cu credite problematice in franci elvetieni, titularul contractului ar trebui sa aiba un venit de maximum 3.000 de lei, in timp ce suma maxima a creditului rezultat dupa conversie nu trebuie sa fie mai mare de 300.000 de lei. Vorbim despre un discount prevazut la 15%, care ar putea fi marit, daca bancile vor accepta aceasta idee ca fiind oportuna.

Ministerul Finantelor a participat activ cu solutii, dar problema creditelor externalizate ramane nerezolvata

Desi Ministerul Finantelor a participat activ cu solutii, in cazul creditelor in franci elvetieni, rezolvarea ramane in mainile bancilor. Legea, chiar daca va fi modificata, nu va fi impusa drept obligatorie pentru banci. Asadar, institutiile financiare ar trebui stimulate prin beneficii financiare separate, pentru a participa la acest program.

Statul preia 50% din garantarea creditului, iar noile prevederi, daca vor fi implementate, se vor extinde si asupra creditelor de nevoi personale cu ipoteca.

Urmeaza o discutie intre banci si BNR, pentru stabilirea proiectului de conversie a creditelor in valuta, proiect care va fi ulterior publoicat pe site-ul Ministerului Finantelor. in principiu, plafonul de garantii ramane la un miliard de lei, cu posibilitatea de suplimentare, daca vor exista solicitari care depasesc aceasta suma.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 04 August 2015
COMENTARII