Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Modificari legislative pentru obligativitatea construirii de cladiri verzi.

14 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Romania incepe sa se indrepte incet, incet, prin norme legislative, spre o modificare importanta in materie de constrictii in ceea ce priveste energia regenerabila. Constructiile verzi vor deveni obligatorii prin lege atat pentru persoanele fizice cat si pentru institutii, in cazul constructiilor noi cat si atunci cand este vorba despre renovari. Legislatia este deja documentata si bine pusa la punct, iar lucrurile au inceput sa se schimbe in ritm sustinut. In Timisoara s-au facut deja schimbari legale la nivel de oras.

Performanta energetica a cladirilor, utilizarea energiei regenerabile si managementul deseurilor din constructii suna acum pretentios si sunt aplicate mai degraba de marii constructori si foarte rar de cei care isi construiesc o casa. Incepand cu anul 2020, toate aceste aspecte vor deveni obligatorii prin lege, pentru toata lumea.

Pana la sfarsitul lui 2014, toate institutiile publice trebuie sa integreze un nivel minim de energie regenerabila

Pana in ultima zi a acestui an, in toate cladirile publice din tara ar trebui sa se implementeze, conform legii, un nivel minim de energie regenerabila. De asemenea, este necesara renovarea a cel putin 3% din suprafata totala a cladirilor aflate in proprietatea autoritatilor publice, astfel incat sa fie respectate cerintele de performanta energetica minima din fiecare an. Tot prin lege, gunoaiele obtinute in urma constructiilor ar trebui sa fie transformate in asa fel incat sa intre din nou in circuitul materialelor folosite.

Timisoara a fost printre primele orase care au introdus conceptul de scutire sau reducere a taxei de proprietate pentru cladirile performante energetic. Dupa ele, alte 20 de municipii, printre care si Bucurestiul, s-au aratat interesate de un demers similar. Dar pentru a primi aceste beneficii, proprietarii, fie ei companii sau persoane fizice, trebuie sa obtina calificativul “A” in Certificatul de Performanta Energetica.

Datorita cererii in crestere de materiale de constructii verzi, nivelul preturilor a inceput sa scada iar varietatea produselor este in crestere. Acele cateva servicii, produse si tehnologii de nisa care nu sunt inca disponibile in Romania, sunt disponibile in tarile vecine si sunt cel mai probabil utilizate intr-un procent redus la nivelul oricarui proiect.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 14 August 2014
COMENTARII