Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Modificări în apartament fără autorizație - Ce amenzi poți risca?

18 Iulie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Oricare ar fi planurile de renovare care implică anularea unui perete, vei avea nevoie de o autorizație de construcție pentru a putea aduce la cunoștința asociației de proprietari planurile tale. Momentan, această reglementare este la stadiul de promulgare, însă cel mai probabil va fi aprobată de șeful statului curând. Odată publicată în Monitorul Oficial, proiectul de lege privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor va înlocui Legea nr. 230/2007, adică cea aflată acum în vigoare.

Ce aduce noua lege?

Orice modificare care necesită emiterea unei autorizații de construire/desființare se aduce la cunostința asociației pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcției, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și a planurilor din proiectul tehnic.

Modificările care presupun zidurile care separă apartamentele unui imobil rămân sub aceeași reglementare ca și până acum, adică va fi interzisă eliminarea acestora.

Ce amenzi riscă proprietarii care nu se supun noilor reglementări?

Pentru a începe o lucrare de modernizare a apartamentului în care locuiești, va trebui să comunici asociației de proprietari și organului fiscal local orice modificare a suprafeței construite sau utile în maximum 30 de zile de la încheierea lucrărilor. Altfel, riști să fii amendat cu sume între 200 și 1.000 lei.

Proprietarul poate aduce modificări proprietății sale cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.

Amenzile propuse se încadreaza între 500 și 3.000 lei.

Sursa: wall-street.ro

 

Actualizat: 18 Iulie 2018
COMENTARII