Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Mitropolia Banatului in topul celor mai inalte cladiri din Romania

23 Aprilie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Daca majoritatea cladirilor din Top 10 - Cele mai inalte cladiri din Romania sunt din Bucuresti, iata ca se regasesc in top si doua cladiri din tara:

- Mitropolia Banatului din Timisoara si

- Palatul Administrativ din Satu Mare.

Declarata monument de arta pentru arhitectura, pictura si sculptura ei, catedrala mitropolitana este un simbol al orasului Timisoara. Lucrarile de constructie ale acestui edificiu religios au inceput in 1936 si a fost inaugurata abia zece ani mai tarziu, in prezenta Regelui Mihai si a primului-ministru din vremea aceea, Petru Groza.

Cladirea are o suprafata construita de peste 1.500 metri patrati, iar capacitatea sa este estimata la aproximativ 5.000 de credinciosi.

Are in inaltime 83,7 metri, situandu-se pe locul 9 in topul celor mai inalte cladiri din Romania.

Cea mai inalta cladire din Romania este cladirea de birouri Sky Tower, cu 37 de etaje, o suprafata totala de 50.400 metri patrati. Constructia apartine Raiffeisen Property International, investitia totala ridicandu-se la 100 milioane euro, durata medie de constructie a fiecarui etaj fiind de doar cinci zile.

 

Palatul Parlamentului Romaniei, cunoscut sub numele de Casa Poporului, se situeaza pe locul 8 in top, avand o inaltime de 86 metri 

Acest edificiu colosal construit in Epoca de Aur are o suprafata de 330.000 metri patrati, ocupand locul doi in lume in clasamentul celor mai mari cladiri administrative pentru uz civil. Cu o adancime de 92 metri sub suprafata solului, cladirea a fost realizata din dorinta cuplului Ceausescu, la constructia ei participand 700 arhitecti si circa 20.000 muncitori. In anul 2006, costurile acestei constructii au fost estimate la 3 miliarde euro.

Sursa text: Impedia.ro | Foto: Romania.ici.ro

Actualizat: 11 August 2014
COMENTARII