Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ministerul Finanţelor suplimentează plafonulul pentru Prima Casă cu încă 500 mil. Lei

13 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ministerul Finanţelor propune suplimentarea plafonului de garanţii pentru Prima Casă pentru a doua oară în acest an, cu suma de 500 mil. lei.

"Aşa cum am anunţat, venim în ajutorul românilor care vor să cumpere o locuinţă şi majorăm pentru a doua oară anul acesta plafonul de garantii alocat. Suma suplimentară nu afectează ţinta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimată în funcţie de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare şi de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent”, afirmă Anca Dragu, ministrul Finanţelor.

Pe lângă această suplimentare, Ministerul Finanţelor are în vedere şi elaborarea în premieră a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP şi aflată în consultare publică. “Strategia este menită să asigure transparenţa şi predictibilitatea solicitată atât de beneficiarii programului, cât şi dezvoltatorii de locuinţe şi instituţiile de credit”, susţine Anca Dragu. Propunerea vine atât în sprijinul potenţialilor beneficiari ai programului, cât şi a celor care au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare prin Prima Casă şi care, în lipsa alocării resurselor necesare, sunt în pericol de a pierde avansurile plătite, fiind în imposibilitate să îşi mai finanţeze tranzacţiile prin Program, mai susţine Ministerul Finanţelor.

Pe lângă suplimentarea plafonului total de garantare pentru acest an, prin noul proiect de act normativ, Ministerul Finanţelor propune trecerea plafonului de garantare neutilizat de către românii stabiliţi în străinătate în plafonul general de garantare a creditelor în cadrul Programului Prima Casă. Astfel, accesul la garanţii va putea fi accesibil tuturor.

Totodată, proiectul propune asigurarea unor condiţii obiective de alocare a plafoanelor anuale între băncile comerciale aflate în Program şi armonizarea nivelului plafoanelor cu capacitatea reală a acestor finanţatori de acordare a creditelor.

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.

###

De la începutul anului şi până la 31 iulie 2016 au fost acordate 23.515 de garanţii în valoare totalăde 2,16 mld. lei. De la lansarea programului Prima casă, în 2009, şi până la finalul lui iulie 2016, au fost acordate în total 195.905 de garanţii în valoare totală de 16,7 mld. Lei.

Sursa: www.zf.ro

Actualizat: 13 Septembrie 2016
COMENTARII