Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Metode alternative de incalzire a locuintei in lipsa centralei cu gaz.

20 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Pretul platit pentru incalzirea locuintelor este una dintre cele mai apasatoare probleme, odata cu sosirea sezonului rece. Din fericire, exista mai multe metode pentru a face o locuinta sa fie eficienta energetic. 

Pretul platit pentru incalzire, in timpul iernii, difera in functie de termoizolare, de materialele din care este realizata locuinta, de zona in care este amplasata aceasta, de suprafata sau de varianta aleasa pentru incalzire. Astfel, este mai simplu sa ai casa economica daca o construiesti astfel de la bun inceput. In cazul blocurilor insa, sau in cazul caselor aflate la al doilea proprietar, se poate modifica doar ultima parte, respectiv varianta aleasa pentru incalzire.

Importanta materiei prime folosite si de evolutia pretului acesteia in timp

De asemenea, trebuie sa se tina cont de costul materiei prime folosite si de evolutia acestuia in timp. de exemplu, una dintre marile probleme ale centralelor pe gaze, in acest moment, este pretul in crestere al materiei prime. Cu toate acestea, pretul de achizitie este adesea argumentul decisiv si multi clienti pot fi atrasi, macar la inceput, de produsele care au un pret de cateva mii de lei, in comparatie cu altele, care costa cateva zeci de mii de lei. Dar pentru cele mai ieftine dintre produse pot exista dezavantaje atat de mari incat nu justifica achizitia.

Casele pasive sunt metode moderne de a economisi bani prin intermediul locuintei

Alternativele autonome, eco, prind avant si sunt promovate drept metode simple de a economisi bani prin intermediul locuintei. Sunt insa cazuri in care acestea nu pot fi folosite decat pentru locuintele nou construite. Asta pentru ca peretele cel mai lung al camerelor cel mai des folosite trebuie pozitionat spre nord. Tot spre nord trebuie indreptate si colectoarele solare, pentru cei care alleg aceasta varianta.

Aceste tehnologii sunt inca noi si nu acceptate la nivel general, in randul clientilor romani. Teama generala este dependenta de o singura resursa, asa ca exista clienti care combina tehnologiile in asa fel incat sa se simta asigurati. semineul, incalzirea prin pardoseala, caloriferele electrice sau pompa de caldura sunt alte metode care ar putea fi folosite pentru incalzire, pe timpul iernii.  Nu exista insa o varianta perfecta pentru toata lumea, ci doar metode care raspund nevoilor fiecarui caz in parte.

Actualizat: 20 Octombrie 2014
COMENTARII