Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Lustre tip pendul. Sugestii de utilizare și reguli de instalare.

27 Septembrie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Lustra tip pendul este un corp de iluminat suspendat pe un fir subțire, lanț sau sfoară. Poate fi suspendat deasupra mesei, insulei de bucătărie sau în mijlocul oricărei camere. Această lustră se poate instala singură sau în grupuri decorative, formând un adevărat candelabru.

Sugestii de utilizare și reguli generale pentru instalare:

Deasupra mesei

Lustra tip pendul se poziționează exact în mijlocul mesei și este indicat să se afle la o înălțime corectă în raport cu blatul, de 70-90 cm. La mai puțin de atât te va incomoda, iar la mai mult îi scade din eficiență dar și din efect. Numărul de penduluri trebuie adaptat la forma și mărimea mesei. Pentru o masă de 4-6 persoane, indiferent de forma sa, este suficient un singur pendul. Pentru o masă mai mare de 4-6 persoane, dar în formă rotundă sau pătrată, la fel este suficient un singur pendul, în timp ce pentru o masă dreptunghiulară este nevoie de 2 sau mai multe penduluri.

Pe holuri și casa scării

Holul este un spațiu cu puțin mobiler sau decorațiuni, dar poți încânta privirile oaspeților cu o lustră tip pendul sau o înșiruire de lustre, dacă vorbim despre un hol lung.

La fel, casa scării trebuie iluminată corect, dar poate fi și marcată de un pendul spectaculos. Trebuie avut grijă la înălțimea până la care coboară pendulul, dar nici să nu forțezi persoanele mai înalte să se aplece. Asta înseamnă cam 40-50 cm deasupra capului unei persoane înalte.

Insula de bucătărie

Insula de bucătărie, ca orice spațiu de lucru are nevoie de lumină potrivită, ce poate fi obținută cu ajutorul unor lustre-pendul interesante. Lustrele pendul pot varia de la niște simple abajururi nichelate în stil industrial până la exuberante galaxii de stele. Și aici se impun minim 70-80 cm distanță între blatul de lucru și marginea de jos a lustrei tip pendul pentru a oferi lumina dorită fără să vă încurce la treabă.

În dormitor: de o parte și de alta a patului

Clasicele veioze pentru citit pot fi înlocuite cu o pereche de lustre pendul, pentru a păstra această sură de lumina, fără a ocupa noptiera. Testează pentru a vedea ce înălțime îți convine, pentru a-ți folosi și la citit.

În baie, pe post de lumini lângă oglindă

În baie cea mai bună iluminare pentru toaleta personală vine din lateralele oglinzii, iar acest lucru se poate face fie cu aplice, fie cu lustre pendul.

Sursa : sporulcasei.ro

Sursa foto : sporulcasei.ro

Actualizat: 02 Octombrie 2018
COMENTARII