Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Lucrările de modernizare a infrastructurii Timișoarei capătă contur - se poate circula din nou pe sub pasajul Jiul

29 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Lucrările de modernizare a infrastructurii Timișoarei capătă contur. De astăzi șoferii ce tranzitează orașul primesc undă verde pe sub trecerea de cale ferată de la Jiul, circulația fiind din nou permisă pe câte o bandă pe sens, spre Calea Circumvalațiunii și Gara de Nord.

Reprezentanții primăriei și cei ai firmei care execută lucrările de lărgire și modernizare a Pasajului Jiul au reușit să redeschidă traficul auto pe sub calea ferată. Se va circula pe câte o bandă prin zonă pe toată perioada lucrărilor.

Muncitorii firmei contractate au început deja să foreze pentru culeea nouă, zidul de sprijin al podului, pe partea dreaptă. Pasajul Jiul nu va mai fi închis până la finalul lucrărilor, când va trebui turnat asfalt. Specialiștii spun că atunci se va lucra pe timp de noapte. În același timp se lucrează și pe strada Jiul, unde s-au terminat deja amenajările pentru rețelele de utilități.

Pasajul Jiul ar trebui să stea în șantier vreme de 14 luni, dar după amenajarea provizorie a carosabilului șoferii vor putea trece pe câte o bandă de circulație pe sub calea ferată.

După finalizarea lucrărilor, pasajul va avea cinci benzi de circulație, iar strada Jiul patru benzi. Lărgirea acestuia nu înseamnă doar lucrări pe sub trecerea de cale ferată, ci și reorganizarea intersecției. Vor fi amenajări stradale și pe Bd. Republicii, se va păstra geometria, iar sensurile de circulație vor fi separate prin realizarea unor insule. Pentru mijloacele de transport în comun vor fi amenajate alveole, iar intersecția cu rampa pasajului se va realiza cu cinci benzi și insulă direcțională centrală. Pe ambele părți vor fi amenajate piste pentru bicicliști și trotuare.

Licitația pentru lărgirea pasajului a fost lansată la începutul lunii septembrie a anului trecut. Valoarea estimată a contractului era de 28 de milioane de lei, fără TVA, .iar durata de execuție este de 14 luni, conform contractului.

Sursă: Tion.ro

Sursă foto: www.pressalert.ro

Actualizat: 29 August 2016
COMENTARII