Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Locuintele cumparate din stadiul de proiect aduc avantaje financiare noilor proprietari.

20 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Clientii care planuiesc din timp contractarea unei locuinte, inca din stadiul de proiect, pot beneficia in cele mai multe cazuri de avantaje de ordin financiar. Imprumutata de peste granite si practicata la scara larga, inainte de criza, achizitia din stadiul de proiect revine in tendite, odata cu dezghetarea segmentului rezidential.

Inainte de 2008, achizitia unei locuinte din stadiul de proiect devenise o obisnuinta pentru clientii rabdatori, care isi planuiau acest pas din avans. Odata cu contractarea pietei imobiliare, a coborat brusc numarul tranzactiilor, in timp ce numarul clientilor care cumpara un apartament pe hartie a ajuns aproape inexistent. Anul 2015 a adus schimbari majore pe acest segment, spun specialistii – segmentul rezidential a beneficiat, pana acum, de un suflu proaspat, inregistrandu-se o revenire a vanzarilor de imobile aflate inca in faza de proiect.

In ultimii ani, numarul celor care cumpara un apartament din stadiul de proiect s-a redus simtitor atat din cauza faptului ca a scazut dramatic increderea in dezvoltatori, dar si din cauza faptului ca a coborat semnificativ numarul noilor proiecte. In cazul ansamblurilor care si-au pastrat ritmul extinderii, cifrele au ramas aproximativ neschimbate.

Comportamentul atent la indatorare, lectia anilor trecuti

Desi la nivelul intregii piete, numarul celor care cumpara din faza de proiect a urcat puternic, specialistii identifica un comportament diferit – nu aleg proprietati cu suprafete mai mari decat pot intretine, isi analizeaza cu atentie nevoile si isi dramuiesc fiecare leu, chiar daca cei mai multi apeleaza la ajutor financiar din partea bancilor. Acelasi comportament este regasit si in situatia constructiei de case individuale: beneficiarii aleg proiecte concepute conform stilului de viata, care se incadreaza intr-un buget definit, al caror cost ulterior de intretinere nu va reprezenta o povara.

Evolutia pozitiva ar putea conduce la o crestere a preturilor, in toate marile orase ale tarii

In prima jumatate a acestui an, segmentul rezidential a crescut cu circa cinci procente. In aceasta perioada, a urcat semnificativ numarul proiectelor rezidentiale finalizate sau aflate in curs de dezvoltare, in toate centrele economice ale tarii. Aceasta evolutie pozitiva a pietei incurajeaza specialistii sa aprecieze ca tendinta va continua pe parcursul intregului an, ceea ce se va resimti in preturile medii din orasele mari ale tarii.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 20 August 2015
COMENTARII