Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Liberalizarea pietei de energie din Romania va elimina si ultimele subventii pentru energie, acordate consumatorilor casnici.

21 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Liberalizarea pietei de energie pana la finele anului 2017 se va traduce intr-o crestere a pretului energiei cu 25%. Costurile cu intretinerea ar putea deveni greu de sustinut. Locuintele verzi, care folosesc energie alternativa pana la atingerea nivelului de autosustenabil, sunt singurele proprietati construite pentru a face fata crizei energetice.

Liberalizarea pietei de energie din Romania se va intampla pana la finele anului 2017, cand se vor elimina si ultimele subventii pentru energie, acordate consumatorilor casnici.

La momentul respectiv, socul va fi unul puternic pentru toti proprietarii de locuinte, dar cu atat mai mult pentru cei care si-au cumparat recent locuintele prin credit bancar.

Cladirile verzi minimizeaza socul energetic, dar numarul lor este insignifiant momentan

Din fericire, locuintele verzi au capacitatea de a amortiza sau chiar anula un asemenea soc financiar, pentru proprietarii lor. in functie de tehnologia folosita, o asemenea locuinta poate produce chiar mai mult decat necesarul de energie pentru gospodarie. Din pacate insa, teama de finantare a bancilor din Romania conduce adesea proprietarii de locuinte la luarea deciziei de a investi mai putin in procesul de proiectare si construire. Astfel, ei ajung sa aleaga locuintele cu cel mai scazut cost pe metru patrat, devenind proprietarii unei case care se incalzeste si se raceste mai scump, necesita intretinere intensiva, renovari mai frecvente si, pe termen lung, au o valoare mai mica decat locuintele sustenabile. Prin urmare, proprietarii locuintelor conventionale sunt mult mai predispusi la un nou soc bancar.

Modificarile sau imbunatatirile cladirilor, pentru a le face mai eficiente energetic, au rezultate mai putin spectaculoase

Pentru a eficientiza costurile implicate de o locuinta, cel mai bun moment de interventie este la inceput, in stadiul proiectarii initiale. Ulterior se pot face modificari si imbunatatiri, dar rezultatele sunt mai putin spectaculoase. in plus, proprietarii trebuie sa aleaga echipe de lucru care cunosc normele verzi dincolo de rigorile legale.

In plus, constructiile verzi intrunesc si alte norme europene care au intrat deja in vigoare si la noi sau urmeaza sa fie implementate, precum reducerea deseurilor provenite din constructii si reducerea obligatorie a toxicitatii materialelor de constructii pentru cladirile rezidentiale noi si existente. Introducerea unui asemenea produs financiar dedicat constructiilor verzi ar putea fi oportuna, in contextul acestor schimbari.

Ipoteca Verde este un concept cu care piata bancara din Romania cocheteaza deja de cativa ani si este catalogata drept optiunea cea mai buna pentru obtinerea unui credit ipotecar cu un costredus, fara pierderi de profitabilitate, datorita ratei de restituire mai bune si valorii mai ridicate, pe termen lung, a proprietatilor pe care le finanteaza.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 21 Aprilie 2015
COMENTARII