Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Lemnul, element-cheie în amenajările interioare

05 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Lemnul este un material care nu se demodează în timp, un element-cheie în amenajările interioare, care vorbeşte de la sine despre locuitorii dintr-o casă şi care, în plus, reuşeşte, de unul singur, să creeze o atmosferă intimă.

Pereţii din lemn, cu tot felul de desene inserate, care au devenit populari în băi şi bucătării în ultimii ani, vor lua treptat calea dormitoarelor în 2018. Lemnul de culoare închisă, ciocolatie, este detaliul care înnobilează anul acesta cuibul amatorilor de lux şi de bun-gust. În combinaţie cu elemente care aduc lumină, acesta contribuie la impresia unor camere spaţioase, confortabile şi călduroase.

În plus, dincolo de material, şi culoarea lemnului se numără printre favoritele acestui an în materie de amenajări interioare, iar accesoriile din materiale lemnoase sunt şi ele prezente în rubrica „must have“ din 2018. Printre ele se numără şi tapetul cu aspect de lemn, pe care specialiştii îl văd ca pe o vedetă a anului, potrivit publicaţiilor internaţionale specializate.

Amenajarea unei locuinţe după cele mai noi tendinţe în domeniul designului şi totodată al bunului-gust presupune astăzi piese de mobilier din lemn masiv, cu finisaje aurii şi argintii, esenţa tare a lemnului fiind o garanţie în plus că acesta va trece cu brio proba timpului. Lemnului i se pot adăuga elemente precum aluminiul, sticla, diverse gravuri sau aplicaţii realizate manual, făcând astfel ca nicio piesă să nu semene cu alta. Pentru că obiectele din lemn au posibilitatea de a nu deveni produse de serie.

Specialiştii recomandă mobilierul realizat la comandă, în funcţie de specificaţiile fiecărei încăperi.

Totodată, sunt recomandate soluţiile cât mai practice, care îmbină designul aparte şi funcţionalitatea. Dar nu doar mobilierul este cel care conturează caracterul unei locuinţe. Uşile şi chiar ferestrele sunt şi ele elemente-cheie în acest puzzle.

Farmecul lemnului contribuie la eleganţa şi stilul inimitabil al oricărei încăperi, oferindu-i o personalitate aparte. În plus, lemnul nu se demodează niciodată, ci se adaptează continuu şi se supune evoluţiei curentelor de design şi arhitectură.

Piesele din lemn masiv - ceva mai dificil de „digerat“ şi adresate mai degrabă cunoscătorilor - sunt potrivite cu precădere celor care apreciază şi care se regăsesc într-un stil definit de lux, cred specialiştii. Spaţiul joacă de asemenea un rol crucial. Arhitecţii şi designerii recomandă ca fiecare persoană să-şi aleagă mobilierul în funcţie de spaţiul şi de nevoile ei, nu poţi opta pentru un mobilier din lemn masiv dacă locuieşti într-un apartament mic, spre exemplu.

Îmbinarea dintre rezistenţa lemnului masiv şi tehnicile moderne de finisare este cheia în folosirea acestui material. Ca un element care face legătura între natură şi spaţiul creat de om, lemnul este totodată o punte între exterior şi interior.

Iar în 2018, puntea merge mai departe de lemn şi se extinde către folosirea plutei ca material decorativ pentru podele şi pereţi, după cum dictează tendinţele internaţionale.

Pentru că, în universul designului interior, lemnul este atemporal şi rimează cu eleganţa.

Sursa: zf.ro

Actualizat: 05 Februarie 2018
COMENTARII