Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

La Timișoara se instituie Taxa de reabilitare termică

19 Ianuarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Timișorenii vor plăti o taxă de reabilitare termică. Nu toți, ci doar cei care au beneficiat de fonduri europene și de fonduri de la bugetul local pentru anveloparea blocurilor. Reprezentanții primăriei au stabilit deja și cum se calculează.

Taxa va fi achitată de fiecare proprietar care a beneficiat de finanțare, iar valoarea acesteia va fi stabilită în curând de către specialiștii primăriei. În următoarea ședință de consiliu local, aleșii vor avea pe mese un proiect de hotărâre pentru instituirea acesteia.

Taxa de reabilitare termică poate fi instituită dacă sumele avansate de către administrația publică locală, pentru asigurarea cotei de contribuție proprie a proprietarilor/ asociațiilor de proprietari, nu au fost recuperate decât parțial, conform OUG 18/2009. Prin această impunere, reprezentanții municipalității vor, de fapt, să recupereze banii puși de primărie pentru eficientizarea energetică a blocurilor. Mai exact, lucrările executate au fost plătite de Primăria Timișoara, iar noua taxă reprezintă cota proprietarilor.

În Timișoara au fost reabilitate 50 de blocuri prin Programul Operațional Sectorial 2007-2013, municipalitatea reușind să ducă la bun sfârșit cinci proiecte pe fonduri europene, în valoare de 44 de milioane de lei. Pentru fiecare bloc în parte, UE a acoperit 60% din valoarea lucrărilor, iar 40% s-au împărțit între asociația de proprietari și primărie. Locatarii trebuiau să contribuie în funcție de venituri: de la 10% până la 30%, restul până la 40% fiind acoperit de municipalitate.

Mai multe detalii: tion.ro

Actualizat: 19 Ianuarie 2017
COMENTARII