Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Izoleaza si infrumuseteaza braul casei, cu materialele adecvate, pentru a avea o locuinta durabila.

04 Septembrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dincolo de considerentele estetice, soclul reprezinta si acea parte-tampon din arhitectura casei care are rol de protectie a fatadei fata de infiltratiile din sol sau stropirile accidentale cauzate de sistemul de irigatie sau chiar de ploaie sau zapada. 

Rezistenta rustica

O casa cat mai trainica are nevoie de baza solida. Acest lucru nu se rezuma la o fundatie bine turnata. Un finisaj robust, corect montat, poate rezolva acest aspect. Piatra de rau fixata in pat de ciment este alegerea indicata mai ales in zonele de munte, cu precipitatii abundente si cu ierni indelungate.

Alegerea tipului de soclu

In functie de arhitectura generala a locuintei tale, trebuie sa alegi forma/dimensiunile si textura braului casei. Daca nu ai facut acest lucru din faza de proiectare a constructiei, o restilizare a cladirii poate fi usor realizata daca apelezi la o firma de arhitectura.

Situatii particulare

In cazul locuintelor moderne, cu o arhitectura cubista si cu un look compact, este bine sa te orientezi catre o tencuiala decorativa, pe care o poti nuanta dupa plac.

Hidroizolatia este esentiala

In stadiul de constructie, la nivelul soclului trebuie sa aplici o amorsa cu rol hidroizolant, peste care vei interveni cu un strat de carton bituminos. Acesta se aplica prin incalzire, cu un arzator clasic. Urmeaza aplicarea polistirenului extrudat. Este bine ca acesta sa fie mai gros cu cel putin 3 cm fata de polistirenul pe care urmeaza sa-l aplici pe fatada, astfel incat braul casei sa fie corect evidentiat.

Tehnica de aplicare a materialelor depinde foarte mult de rezultatul decorativ pe care vrei sa-l obtii. In cazul soclurilor unde urmeaza sa folosesti tencuiala decorativa, exista doua maniere de lucru: daca alegi o tencuiala decorativa cu o granulatie de 1,5 mm, va trebui finisata mai bine, ceea ce creste pretul manoperei; granulatiile de peste 2,5 mm necesita o aplicare mai grosiera, ceea ce reduce costurile de lucru.

Sursa: Casa-gradina.ro

Actualizat: 04 Septembrie 2015
COMENTARII