Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ipoteca Verde: un credit, pentru locuinte care produc bani si isi platesc singure ratele

22 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

O idee revolutionara schimba piata constructiilor din Romania: locuintele de cea mai inalta calitate sunt mai ieftin de construit precum si mai ieftine la cumparare, datorita Creditului Verde. Proprietarii beneficiaza de o ipoteca avantajoasa, similara cu cea de la Prima Casa, dar fara limitarile impuse de programul guvernamental. In plus, se acorda si reduceri de 50% la taxa pe proprietate. Iar aceste beneficii se alatura ideii ca o locuinta sustenabila isi plateste singura ratele, datorita economiilor uriase pe care le aduce proprietarilor pe toata durata de functionare. Ipoteca Verde este o idee care exista pe piata de cativa ani si care incepe sa prinda publicului roman.

Ipoteca Verde este un program inovativ care ofera preturi preferentiale clientilor care isi doresc locuinte construite la cele mai inalte standarde de sustenabilitate. Este vorba despre locuinte eficiente energetic si responsabile fata de mediu. Creditul poate fi obtinut indiferent daca este vorba despre case ori apartamente, important este sa se respecte criteriile de evaluare stabilite de Romania Green Building Council, initiatorul proiectului.

Ipoteca Verde ar trebui sa convinga clientii sa construiasca sustenabil, in ciuda costurilor initiale mari

Este de asteptat, in aceste conditii, ca dezvoltatorii si clientii sa nu se mai sperie de costurile initiale ridicate pe care le presupune o constructie verde. Acesta este principalul motiv pentru care nu se construiesc mai multe case si apartamente eficiente energetic, chiar daca clientii finali sunt constienti de beneficiile pe care acestea lea duc pe termen lung.

Bancile sunt cu atat mai interesate cu cat riscul de neplata, in cazul constructiilor eficiente energetice, este redus la minimum. Asemenea locuinte reduc cu zeci de procente facturile la utilitati, astfel incat banii economisiti permit achitarea unei rate lunare mai mari. Motivate de acest calcul, bancile sunt dispuse sa ofere sume imprumutate mari mari, raportate la venitul clientului. Cu alte cuvinte, acelasi client poate primi un imprumut mai mic daca vrea o locuinta conventionala, dar o suma mare mare daca aplica pentru o locuinta construita cu Ipoteca Verde.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 22 Aprilie 2015
COMENTARII