Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Inspecția, verificarea și testarea instalației electrice

22 Iunie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Inspecția, verificarea și testarea instalației electrice din locuința dumneavoastră este mai mult decât necesară. În Romania există foarte multe locuințe (apartamente sau case vechi) care au instalații electrice îmbătrânite, realizate cu mai mult de 30-40 de ani în urmă, și care nu mai sunt conforme cu standardele de siguranță și nevoile de consum actuale.

Multe dintre aceste instalații electrice au fost realizate necorespunzător în trecut, și prezintă un risc crescut în exploatare prin îmbătrânirea izolației sau a produselor electrice.

Din păcate nu există o legislație în vigoare care să oblige inspectarea instalațiilor electrice, de aceea mulți dintre proprietarii de imobile nu sunt preocupați de acest lucru, însă o minimă măsură de siguranță ar fi să apeleze la un electrician autorizat care să facă această inspecție și chiar niste teste de funcționalitate periodic.

Trebuie să conștientizăm că un sistem electric cu probleme prezintă două riscuri mari: riscul de incediu și electrocutarea, și e bine să ne protejam din timp.

Oricând se fac modificări la instalația electrică, fie că este vorba de înlocuirea echipamentelor electrice defecte, modernizarea și extinderea instalației sau înlocuirea completă a acesteia, trebuie să apelăm la un electrician autorizat care o să și verifice funcționalitatea corectă.

Principalele elemente care trebuie inspectate și testate la orice instalație electrică sunt protecția împotriva șocurilor electrice, capacitatea de încărcare și tensiune, conexiunea corectă a tuturor cablurilor și conductoarelor și instalația de împământare, iar numărul de prize și circuite trebuie să fie adecvat nevoilor de consum.

Chiar și atunci când vine vorba de o instalație electrică nouă, verificarea fiecărui circuit este obligatorie. De asemenea, se fac și teste de polaritate, se măsoară impendanta buclei de circuit, rezistența de dispersie a prizelor de pământ, rezistența de izolație, căderea de tensiune și deconectarea automată a alimentării.

În timp oricum, orice instalație electrică se poate degrada din cauza mediului, uzurii sau din cauza Încărcării excesive, care îmbătrânește izolația echipamentelor electrice.

De aceea este foarte importantă verificarea periodică a instalației electrice, care poate arăta dacă circuitele sunt supraîncărcate și ce posibilități de extindere sau modernizare avem, putând elimina orice riscuri din timp.

Sursa : casa-gradina.ro

 

Actualizat: 22 Iunie 2018
COMENTARII