Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Inovație: sistemul de încălzire pe bază de gheață!

27 Ianuarie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Compania germană de construcții HUF HAUS, specializată în construcția de case modulare, a obţinut, în cadrul competiției Association of Gas Safety Managers (AGSM) Supplier Excellence Awards 2016, distincţia „Home of the Future” pentru instalaţia sa de încălzire pe bază de gheaţă. Acest sistem inovator vine în sprijinul ideii că un mod de viaţă sustenabil poate fi obţinut cu ajutorul arhitecturii contemporane şi al tehnologiilor de ultimă generație, explică reprezentanții companiei.

Britanicii, primii beneficiari

Prima soluție de acest tip a fost instalată într-o casă-showroom deschisă de HUF HAUS în Weybridge, Surrey (Marea Britanie), şi a fost proiectată în colaborare cu Viessmann. Sistemul include unul sau mai multe bazine umplute cu apă şi montate în pământ, dotate cu o tehnologie de extragere și regenerare a căldurii. În timpul procesului de tranziţie a apei în gheaţă, energia este acumulată, iar un astfel de bazin generează echivalentul căldurii rezultate din aproximativ 100 de litri de combustibil. Împreună cu un panou solar, această tehnologie inovatoare reprezintă o sursă de căldură de sine stătătoare.

Intrare pe piața românească

În a doua parte a anului trecut, HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, în cadrul ansamblului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei. Componentele ambelor construcții au fost produse întrutotul în fabrica companiei din Hartenfels, Germania, procesul de asamblare fiind coordonat integral de o echipă de specialiști proprii. Cele două case reprezintă două modele diferite din portofoliul companiei, însă proiectele pot fi adaptate la cerințele și preferințele fiecărui client. Prețul de achiziție pentru acest gen de locuințe variază în funcție de preferințele clienților (dimensiuni și facilități). În varianta standard oferită de constructor, cel mai ieftin model costă 1,3 milioane de euro (cu mobilier și toate facilitățile incluse), iar cel mai scump ajunge la trei milioane de euro (cu toate facilitățile incluse).

Sursa: imobiliare.ro

Actualizat: 27 Ianuarie 2017
COMENTARII