Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Inedit punct de trecere a frontierei între România şi Serbia.

14 Februarie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Punctul de trecere a frontierei între România şi Serbia va fi în dreptul localităţilor Otelc (judeţul Timiş) şi Srbski Itebej (districtul Banatul Central-Voivodina). Realizarea noului punct de trecere a graniţei între România şi Serbia face parte din proiectului european prin care se vor lega cele două ţări printr-o pistă pentru biciclete, pe digul canalului Bega.

Deschiderea punctului de frontieră a fost condiţia pusă sârbilor să poată continua lucrările la pista de biciclete, de la frontieră până în localitatea Klek. În final, prin această pistă se va putea merge cu bicicleta de la Timişoara la Zrenjanin (75 de kilometri). Conform sârbilor, punctul de frontieră va funcţiona în prima fază după un orar, fiind deschis între orele 7 şi 20.

Pista de cicloturism are o lungime de 37 de kilometri (o lăţime de doi metri, opt refugii laterale), care pleacă din Timişoara şi ajunge până la frontieră. Până la Sânmihaiu Român se merge pe partea stângă a Begăi, apoi se travesează podul de fier şi se continuă pe partea dreaptă.

Pista a costat aproape 2,4 milioane de euro, din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Republica Serbia. În cadrul acestui prim proiect transfrontalier, sârbii au făcut studiul de fezabilitate şi proiectul pistei de la ei, urmând să acceadă fonduri pe următoarea stagiune de finanţare, 2017-2020.
De asemenea, sârbii au construit deja, din fonduri proprii, pista de biciclete pe malul Begăi între localităţile Zrenjanin şi Klek (zece kilometri). Noul proiect cuprinde practic construcţia drumului între Klek, localitatea de frontieră Srbski Itebej şi conexiunea cu pista din România. Conform viceprimarului din Zrenjanin, Dusko Radisici, lucrările vor înceape la finalul anului 2018, iar proiectul va fi finalizat în 2021.

Sursa : adevarul.ro

Actualizat: 15 Februarie 2018
COMENTARII