Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Indicele ROBOR la trei luni la un nou maxim: 1,92%

15 Noiembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut marți la 1,92%, de la 1,89%, cât a fost luni, conform datelor Băncii Naţionale a României.

Acest indice nu a mai depășit 1,9% din 3 noiembrie 2014, când a fost de 1,94%, dar atunci, spre deosebire de-acum, tendința era de scădere.

Indicele ROBOR la trei luni era de la 0,92%, la începutul lunii septembrie, și de la 0,87%, la începutul acestui an. În primele trei luni ale anului, acest indice a variat între 0,80% și 0,87%, iar nivelul de 0,90% l-a depășit în data de 18 august.

De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat marți la 2,07%, de la 2,06%, cât a fost cotat luni, 13 noiembrie.

Indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,12%, de la 2,11%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Sursa: forbes.ro

Actualizat: 15 Noiembrie 2017
COMENTARII