Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Incursiune in trecut pe Strada Frumoasa din Bucuresti. Casa memorabila de la numarul 39.

20 August 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Da, in Bucuresti, exista Strada Frumoasa care a fost inzestrada cu cladiri memorabile. Aceasta strada este parca desprinsa dintr-o lume magica, situata departe de cotidian. Treci pe langa fatade gratioase, usi impunatoare, ferestre care te invita sa tragi cu ochiul spre alte lumi, totul intr-o liniste surprinzatoare pentru oras. Pe strada Frumoasa, la numarul 39, se afla una dintre casele monument istoric de pe aceasta strada.

Imobilul de la numarul 39, o casa ca o matrioska, in care se ascunde surpriza dupa surpriza pe masura ce o explorezi, a fost ridicat la granita dintre secolele XIX si XX de o femeie, Maria Farcasanu. 

Strada Frumoasa era in trecut un traseu ce pleca de la Podul Mogosoaia, o lua spre vest, ajungea pe ulita Sevastopol, iar dupa aceea cotea brusc spre nord. La mijlocul secolului al XIX, loturile in zona erau parcelate si apareau si primele imobile, insa majoritatea terenurilor aveau inca functiuni de terenuri cultivate.

Lumea creativitatii contemporane se impleteste acum cu formele lumii vechi, deoarece Geomery Global, cea mai mare agentie de activare de brand din lume, isi are sediul in cei circa 1.500 mp ai casei de pe strada Frumoasa, nr. 39. Delimitata de strada de o curte destul de generoasa si verde, intrarea in casa se face din lateralul cladirii printr-o usa impozanta din lemn masiv.

Scarile de marmura, candelabrele uluitoare, frizele decorative si elementele florale lucrate in stuc la nivelul tavanului si scafei te intampina in aproape orice incapere de la parter. Inca din exterior observi de altfel frizele formate din siruri de motive vegetale si geometrice care decoreaza cladirea ca o dantela delicata. Detaliile au fost de altfel perfect conservate in imobilul care are deja o varsta venerabila, iar restaurarea se poate observa ca s-a facut cu o grija deosebita fata de toate elementele cu valoare istorica. Chiar daca in prezent compartimentarea interioara s-a modificat partial fata de proiectul unitial, decoratia a ramas aceeasi, conservand perfect gustul unei epoci apuse pe care nu ai mai dori sa o parasesti.

Sursa: Wall-Street.ro

Actualizat: 20 August 2014
COMENTARII