Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Imprimanta gigant 3D care printeaza case

01 Mai 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Se pare ca viitorul in constructii sta in imprimantele gigant 3D dezvoltate de Winsun New Materials, proiect pentru care au investit 3,2 milioane de dolari si 12 ani de cercetare si dezvoltare. Cu ajutorul acestei imprimante, compania a construit 10 case pe un teren de peste 10.000 de metri patrati in decursul a 24 de ore.

Daca pana in prezent astfel de imprimante erau folosite doar pentru a crea modele, prototipuri, sau pentru a proiecta doar anumite parti ale casei, in prezent, se pare ca se poate printa mai mult decat atat.Cu o inaltime de 6,6 metri, o latime de 10 metri si o lungime de 150 de metri,  “cerneala” folosita este o combinatie intre ciment si fibra de sticla cu uscare rapida.

Potrivit reprezentantilor Winsum costul unei astfel de locuinte ar fi sub 5.000 de dolari. Mai mult, aceasta tehnologie este eco-friendly si eficienta din punct de vedere al costurilor. Din lipsa unor reglementari pentru astfel de imobile in China, fiecare componenta scoasa din imprimanta este verificata din punct de vedere calitativ. 

Nu stim daca voi ati inteles exact cum functioneaza aceasta imprimanta, insa poate dupa vizionarea filmuletului de mai jos poate veti obtine raspuns la cateva intrebari.

Sursa: Mashable.com | Foto: wsj.com

Actualizat: 01 Mai 2014
COMENTARII