Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Impozitul pe imobilele detinute de persoane fizice, folosite ca sediu social pentru firme, similar cu cele detinute de persoanele juridice.

25 Noiembrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Autoritatile locale pot impozita imobilele detinute de persoane fizice, folosite ca sediu social pentru firme, in mod similar cu cladirile detinute de persoane juridice, doar daca firma isi deduce facturile de utilitati pentru locatia respectiva.

Pentru sediile sociale aflate intr-un apartament, se maresc impozitele doar in situatia in care acea firma isi deduce utilitatile, sau o cota parte, proportionala cu suprafata locuintei in care isi desfasoara activitatea. 

Potrivit noului Cod Fiscal, de anul viitor, cladirile nu se vor mai impozita in functie de forma de proprietate, pe persoana fizica sau juridica, ci in functie de destinatie, respectiv rezidentiala sau nerezidentiala. Schimbarea modului de impozitare va duce la cresteri si de pâna la 10 ori a taxelor pentru persoanele fizice ale caror locuinte sunt folosite in scopuri comerciale si nu pentru locuit, potrivit grilelor de impozitare anuntate de majoritatea primariilor.

In prezent, impozitul pe cladiri, in cazul persoanelor fizice, se calculeaza prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabila a cladirii, indiferent de destinatia acesteia. Din 2016, insa, pentru cladirile rezidentiale si cladirile-anexa, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08% si 0,2% asupra valorii impozabile a cladirii. Cota va fi stabilita prin hotarâre a consiliului local.

Pentru cladirile nerezidentiale, unde pot fi incluse si locuintele care sunt si sedii de firma, impozitul se va calcula, din 2016, prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,2-1,3%. Acest lucru depinde de decizia consiliului local. 

Sursa: Agerpres

Actualizat: 25 Noiembrie 2015
COMENTARII