Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Imobiliarele romanesti in curs de aliniere la standardele occidentale. Este posibil oare?

02 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Familiile cu copii mici sunt o categorie aparte, pe piata clientilor imobiliari, alaturi de clientii boemi. Ei sunt cei care dau o atentie deosebita unor aspecte pe care doar clientii occidentali le apreciaza:

  • priveliste,
  • intimitate,
  • spatii verzi. 

‚ÄčIn multe cazuri, ei sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a primi aceste beneficii. Tot ei sunt cei care intampina cele mai mari dificultati in a gasi o locuinta. Ei sunt exceptia, dar ar trebui sa fie normalitatea, dupa cum explica specialistii in domeniu.

Ritmul agitat al vietii, problemele financiare si nevoia de a ramane la suprafata, intr-o economie care pare sa scufunde in continuare bugetele personale, toate acestea fac clientii de imobiliare foarte pragmatici. Confortul conteaza mai putin, pretul devine primul criteriu. Exceptie de la aceasta regula fac doar cei care au nevoie de mai mult de atat: familiile cu copii mici sau clientii pasionati de frumos.

Dorinta clientilor de apartamente cu priveliste a convins investitorii sa construiasca ansambluri rezidentiale care sa respecte acest criteriu

Este o realitate indusa fortat, dar evolutia in acest sens se simte deja, raportat la ultimii ani, motiv pentru care si dezvoltatorii au inceput sa construiasca proiecte care sa ofere nu doar un design interior placut, un pret convenabil, dar si un amplasament atractiv.

Dar pozitionarea locuintei nu este un act de snobism, pentru acesti clienti. Este o nevoie. In cazul familiilor cu copii, este vorba de dorinta de a ajunge rapid intr-un loc in care acestia pot petrece timp in aer liber, feriti de pericole. Iar in cazul clientilor boemi, primeaza nevoia unei oaze de liniste intr-un oras suprapopulat.

Apartamentele cu vedere spre parc au preturi cu pana la 50% mai mari, in functie de zona

Un apartament cu vedere spre parc creste pretul cu proprietatii cu pana la 50%, in functie de zona. Astfel, intr-un cartier muncitoresc, pretul poate creste cu pana la 15%, in cazul apartamentelor care au o priveliste panoramica. Aceste proprietati sunt insa foarte rare, iar in momentul in care ies pe piata, proprietarii le valorifica in mod corecpunzator cu aceasta realitate si nu sunt deschisi la negociere.

In cazul zonelor de lux, pretul poate creste cu pana la 50%. Clientii sunt constienti de acest lucru si au un buget mai mare, dar si asteptari pe masura. Cu atat mai mult in cazul clientilor elitisti, care au mai multe locuinte si cauta una cu un factor special, cum ar fi privelistea. Tot in categoria celor care acorda o atentie deosebita detaliilor intra si clientii care vor sa inchiriere proprietatea cu un pret deosebit, pentru ca are caracteristici rar intalnite. in orice caz, acesti clienti formeaza momentan o nisa care se extinde in mod sustinut, ajungand la momentul in care nu mai poate fi neglijata.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 02 Aprilie 2015
COMENTARII