Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Idei pentru alegerea materialelor potrivite pentru o terasa exterioara de invidiat.

21 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Atunci cand incepem planificarea design-ului exterior la casa visurilor noastre, ideile pentru terasa exterioara sunt unele dintre primele lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare. Este de la sine inteles ca terasa este de cele mai multe ori piesa de rezistenta pentru a avea o curte imbietoare. Terasa reprezinta adesea prima si cea mai importanta impresie a oaspetilor, fiind locul in care veti petrece cel mai mult timp alaturi de cei dragi.

Avand in vedere faptul ca terasa joaca un rol-cheie pentru exteriorul casei, este foarte important sa acordam o mai mare atentie design-ului, inainte de a ne aventura la construirea ei.

Am evidentiat cateva elemente pe care ar trebui sa ne luam in considerare ca un mic ghid pentru a obtine rezultatul dorit.

Cand vine vorba de terasa exterioara, printre primele lucruri esentiale, care trebuie avute in vedere unt  materialele de constructie utilizate. Exista patru tipuri obisnuite de materiale, insa este bine sa facem niste cercetari inainte de a ne decide care dintre ele functioneaza cel mai bine pentru nevoia noastra. 

Optiunile pentru materialele pentru terasa sunt urmatoarele:

Lemnul este materialul traditional cu care s-a inceput amenajarea si construirea pardoselilor si a teraselor exterioare. Indiferent la ce este folosit lemnul ofera intotdeauna un aspect frumos, rustic si in acelasi timp caldura. Mirosul pe care lemnul il emana te face sa te simti in mijlocul naturii. Lemnul ofera eleganta oricarui spatiu si, ales corect acesta este durabil si foarte rezistent. 

  • Cheresteaua ecologica: un material care imbina plasticul si fibrele de lemn. Acest material este foarte aspectuos, rezistent la intemperii, la pete, ieftin si usor de intretinut. Insa are si anumite dezavantaje, precum: poate arata ieftin, poate fi alunecos, nu prezinta rezistenta la mucegai si se poate deforma.
  • Lemnul Rosu: Terasele din lemn cum ar fi rosu si cedru sunt ceva mai durabile, dar sunt de multe ori mai scumpe.
  • Lemnul Compozit: are la baza fibre lemnoase, polietilena, stabilizatori UV, coloranti si diferiti aditivi meniti sa imbunatateasca calitatile mecanice. Acest compus prezinta avantajul de a avea aceeasi rezistenta cu cea a lemnului tratat chimic din clasa I.
  • Aluminiu: Cel mai durabile si, de asemenea, materialul cel mai costisitor.

Va sfatuim, totusi, sa cereti ajutorul specialistilor inainte de a va decide asupra materialului pe care il veti utiliza.

Sursa: Freshome.com

Actualizat: 21 August 2015
COMENTARII