Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Guvernul vrea să mențină cota de 5% TVA pentru vânzarea de locuințe

29 Iunie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Odată cu schimbarea Guvernului, a fost modificat și Programul de Guvernare pentru perioada 2017-2020, prin apariția unor taxe și impozite noi sau mărite. În același timp, a dispărut din Programul de Guvernare și mențiunea cu privire la cota 0 de TVA la vânzarea de locuințe, iar în locul acesteia, Guvernul propune menținerea cotei 5 de TVA pentru vânzarea de locuințe (cele cu o suprafață mai mică de 120 mp).

Cu toate acestea, proprunerea de TVA zero nu a depășit nivelul de discuții, având mai degrabă un impact asupra cumpărătorilor de locuințe. Ideea aplicării unei cote de TVA de 0% pentru livrarea locuințelor, inclusiv a terenului pe care sunt construite, către persoane fizice, în scopul facilitării accesului populației la o locuință fără suportarea TVA, ar fi încălcat Directiva europeană 2006/112 care reglementează sistemul comun al taxei pe valoarea adaugată.

Potrivit acesteia, statele membre pot aplica cel mult două cote reduse de TVA și acestea nu pot fi mai mici de 5%. Cota redusă de TVA de 5% se aplică și până acum pentru locuințele care au o suprafață utilă de maxim 120 mp, exclusiv anexele gospodărești. Valoarea lor - inclusiv a terenului pe care sunt construite - nu trebuie să depășească suma de 450.000 lei (fara TVA).

Sursa: wall-street.ro

Actualizat: 29 Iunie 2017
COMENTARII