Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Guvernul ar urma să renunţe la introducerea 0% TVA la tranzacţiile imobiliare

26 Aprilie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Executivul ar urma să renunţe la introducerea cotei zero pentru tranzacţiile imobiliare.

Mediul de afaceri a arătat că această măsură mai mult încurcă decât ajută, aşa că este posibil să se renunţe la introducerea cotei zero la tranzacţiile imobiliare. În plus trebuie notificată şi Comisia Europeană, iar până acum nu s-a trimis nimic oficial la Bruxelles, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

În Programul partidului aflat la guvernare se arăta că va fi extinsă cota zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017.

De ce mediul de afaceri s-a opus introducerii acestei măsuri?

Pe dezvoltatori nu îi ajută această decizie. Măsura pare benefică pentru cel care cumpără, dar nu şi pentru cel care vinde fiindcă nu îşi poate deduce TVA-ul de la materialele de construcţii, ceea ce poate reprezenta obligații suplimentare. Totodată, la construcțiile în derulare, unde se semnau deja antecontracte nu se ştia ce să se stipuleze Cu sau fără TVA?"

Propunerea de a introduce cota zero de TVA la tranzacţiile imobiliare s-a făcut fără a se fi consultat mediul de afaceri. Ulterior, au fost sesizate și puse întrebări legate de costurile suplimentare şi dacă suntem în linie cu directivele europene.

Sursă: mediafax.ro

Actualizat: 26 Aprilie 2017
COMENTARII