Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Guvernul a alocat peste 3 milioane de lei Timișului, pentru reparații

21 Septembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Guvernul a aprobat suma solicitată de reprezentanții Timișului ca despăgubire pentru pagubele survenite în timpul furtunii de duminică pentru mai multe școli din Timișoara și două spitale din județ. Guvernul a alocat în ședința de joi, către județul Timiș, peste 2 milioane de lei pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și peste 1 milion pentru structurile Ministerului de Interne.

În urma evaluărilor făcute în ultimele zile, pentru reparația școlilor din Timișoara a fost solicitată suma de 2,09 milioane lei. Suma aprobată joi este de 2,24 milioane lei, diferența de la 2,09 milioane lei la 2,24 fiind alocată reparației a două spitale din județ, care au avut de suferit de pe urma furtunii.

Aceasta este doar o primă etapă de repartizare a fondurilor pentru despăgubiri, urmează să se facă și alte evaluări pentru a se acorda fonduri. Per total, Guvernul a alocat în ședința desfășurată joi, peste 36 milioane lei pentru 10 județe care au fost afectate de calamități.

Banii alocați MAI vor fi folosiți pentru înlăturarea daunelor produse unor posturi de poliție, sedii ale inspectoratelor de poliție, inspectorate pentru situații de urgență, ale jandarmeriei, etc., județul Timiș primind la acest capitol 1,109 milioane de lei.

Cei 170.000 de lei alocați suplimentar Ministerului Sănătății vor fi utilizați pentru repararea acoperișului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Banii au fost alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

Conform primarului Timișoarei Nicolae Robu, este nevoie de 19,2 milioane de lei numai pentru reparația școlilor din Timișoara care au avut de suferit din cauza furtunii și de 1,3 milioane de lei pentru reparațiile la spitalele afectate.

Sursa: tion.ro

Actualizat: 21 Septembrie 2017
COMENTARII