Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Ghid util al cumparatorului

08 Aprilie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ai luat decizia de a achizitiona o locuinta, insa stii ce iti doresti?

In primul rand va trebui sa te gandesti la nevoile care au dus la aceasta decizie: vrei un confort suplimentar, ai o familie mai numeroasa, iti doresti o alta zona sau chiar un alt oras pentru a locui? Vrei sa fii mai aproape de noul serviciu sau intr-o zona cu mai multe facilitati – scoli, magazine, centre sportive?

Va trebui sa iti ordonezi criteriile de alegere a viitoarei locuinte in functie de prioritatile tale. Pretul, marimea, compartimentarea, amplasamentul, facilitatile, amenajarea pot fi doar cateva dintre acestea. Intrebarea care apare nu este daca exista proprietatea ideala, ci la ce pret o poti gasi? Daca nu gasesti proprietatea dorita in limita bugetului de care dispui, prioritizarea criteriilor de cautare este capitala pentru a nu pierde timp si bani in demersul de achizitie.

De ce buget dispui?

La ce mod dispui de suma necesara pentru achizitia locuintei? In numerar sau vrei sa apelezi la un credit bancar? Este foarte important ca de la inceput sa stii exact pe ce suma te bazezi, chiar si in conditiile in care initial vei dori sa salvezi cat mai mult posibil din bugetul disponibil.

In acest sens, recomandam ca inca de la inceput sa cunosti cu exactitate bugetul maxim de care dispui, s-ar putea ca o proprietate mai scumpa decat suma alocata de tine initial sa isi merite totusi banii datorita unei mai bune amplasari sau datorita amenajarilor si dotarilor pe care le are.

Cum poti gasi proprietatea dorita?

Consulti anunturile de mica publicitate din presa scrisa, website-urile de profil. Si totusi, te vei lovi de informatii expirate sau cel putin partial false, venite atat din partea unor proprietari cat si din partea unor intermediari. Intr-un final, cand ajungi sa vizionezi imobilul, constati ca proprietarul nu este de fapt decis sa vanda, este ingradit de diverse aspecte financiare sau juridice legate de imobil, sau are deja un client foarte interesat.

Tocmai ai intrat in labirint: un labirint al proprietarilor, intermediarilor, potentialilor cumparatori, un labirint al etapelor pe care trebuie sa le parcurgi, al aspectelor juridice si al costurilor. Ai nevoie de o iesire din acesta. De cele mai multe ori, solutiile care par facile la inceput se dovedesc a nu fi si cele mai potrivite.

Te intrebi:

  • "Ma doare ceva! Ma tratez singur sau consult un doctor? Un oarecare sau un specialist? Care este garantia ca imi va trece?"
  • "Am o problema juridica! Ma reprezint singur in instantele de judecata sau apelez la un avocat? Unul consacrat, cu renume, sau unul ales la intamplare?"

Raspunsul: depinde cat de tare te doare sau cat de importanta este problema juridica.

Pentru decizii capitale ai nevoie de consultatii specializate. Iar decizia de achizitie a unei locuinte este una dintre acele decizii capitale, poate singura in viata, unde NU iti permiti sa gresesti.

Actualizat: 08 Aprilie 2014
COMENTARII