Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Dobânzile pentru Prima Casă ar putea fi diferenţiate. Sunt favorizate locuinţele noi

17 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dobânzile la creditele Prima Casă ar putea fi diferenţiate, de anul viitor, în funcţie de vechimea locuinţei, în sensul reducerii de către bănci a marjei aplicate creditelor pentru locuinţele mai noi de cinci ani, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Ministerul Finanţelor a prezentat Guvernului o notă informativă referitoare la strategia programului pentru următorii cinci ani care prevede, printre altele, reducerea procentului de garantare pentru locuinţele mai vechi de cinci ani, de la 50% la 40%, începând de anul viitor.

În momentul în care garanţia statului este mai mică, ar putea fi o influenţă asupra preţului. (...) Dar băncile ar putea reduce marja pentru locuinţele noi", a explicat Dragu.

Potrivit acesteia, avansul va rămâne la 5%. În prezent, dobânda maximă pe care băncile o pot percepe pentru creditele Prima Casă este formată din ROBOR la trei luni, plus o marjă fixă de 2 puncte procentuale. Ministrul Finanţelor a dat de înţeles că această marjă nu va fi modificată.

Totodată, ministrul Finanţelor a menţionat că strategia programului va fi aprobată de Guvernul actual prin memorandum sau prin Hotărâre de Guvern. De asemenea, şi plafonul pentru anul viitor, de 2 miliarde de lei, va fi aprobat tot de actualul Guvern, pentru a fi disponibil începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Strategia propusă de Finanţe presupune un plafon de garanţii de 2 miliarde de lei în primi doi ani şi de 1,5 miliarde de lei pentru ultimii trei ani.

Sursa: www.capital.ro

Actualizat: 17 Noiembrie 2016
COMENTARII