Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Detalii elegante, dar accesibile care pot transforma casa ta într-o reședință luxoasă

21 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cele mai luxoase case sunt cele care capătă eleganță prin puterea simplității, iar dacă știți să puneți în aplicare câteva trucuri, veți simți că locuiți în propriul vostru castel.

O locuință cu un aspect elegant și luxos nu este întotdeauna condiționată de bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Un astfel de proiect ține mai degraba de timpul pe care sunteți dispuși să-l investiți în amenajare și în căutarea acelor trucuri pe care le puteți aplica cu succes și în casa voastră și care o vor face să arate de milioane fără să cheltuiți o sumă impresionantă de bani. Iată câteva idei ieftine, dar de efect, care au puterea să vă transforme locuința instantaneu într-una de care să fiți cu adevărat mândri:

Un dressing ca în filme nu mai e un vis inaccesibil

Oricât de mult spațiu ați avea acasă, întotdeauna prind bine spațiile de depozitare cât mai încăpătoare, care să nu strice designul locuinței voastre, dar care să vă asigure funcționalitatea de care aveți nevoie. Dacă ați admirat de multe ori în filme dressingurile spațioase și elegante, este bine să știți că acestea vă aduc un beneficiu dublu. În primul rând, dacă alegeți dulapuri precum cele imagini, veți reuși să dublați optic spațiul din dormitor. Oglinzile mari reflectă lumina și păcălesc ochiul, astfel încât camera va căpăta un aer elegant, fără să faceți vreun sacrificiu. Oricine intră într-o cameră amenajată astfel rămâne cu gândul la dressingul spațios, organizat inteligent, în care garderoba este păstrată impecabilă și perfect ordonată.

 

 

Creați un punct central de interes în fiecare cameră

Analizând cu atenție cum sunt amenajate încăperile din revistele de design interior, unul dintre lucurile care ies în evidența este faptul că fiecare cameră are un punct în care se focalizează toată atenția voastră. Patul este elementul central al oricărui dormitor, așa că este important să alegeți lenjerii de pat în culori tari, dacă doriți să creați dinamism, sau pasteluri, pentru a spori senzația de confort și relaxare. Suprapunerea unor materiale moi, precum o pătură voluminoasă și una din lână, dar și alegerea unor perne decorative de efect vor transforma dormitorul într-o oază de confort și liniște, perfectă pentru odihnă.

În ceea ce privește livingul, există trei elemente în care să investiți: canapeaua, covorul și măsuța de cafea. Aceste elemente trebuie să se completeze și să se armonizeze frumos, așa că este esențial să respectați proporțiile potrivite și o schemă armonioasă de culori. Alegeți o canapea voluminoasă și o masă de cafea mai mică, sub care să plaseți un covor într-o nuanță neutră. Efectul va fi cât se poate de spectaculos.

 


Regândește luminozitatea încăperilor

Lumina poate influența enorm aspectul unei camere, iar dacă locuința nu beneficiază de foarte multă lumină naturală, va fi nevoie de câteva artificii pentru ca aceasta să capete aspectul pe care vi-l doriți. Iată ce opțiuni aveți la dispoziție:

Candelabrele îmbină funcționalitatea unei surse puternice de lumină și estetica unui accesoriu luxos, ideal pentru livingurile caselor spațioase. Când alegeți un candelabru, țineți cont și de cum este decorat livingul: o camera cu un design minimalist va fi completată superb de un candelabru mare, cu finisaje metalice sau cu rame colorate.

Spoturile de lumină vă vor permite să reglați intensitatea, astfel încât veți creea rapid o atmosferă intimă și relaxantă. Folosite deasupra blatului din bucătărie, ca lumini de accent sau pentru a pune în valoare o ușă cu boltă înaltă, spoturile sunt alegerea ideală.

Lampadarele sau abajururile fac parte din categoria corpurilor de iluminat care au și rol decorativ, iar designul acestora a evoluat mult în ultimii ani, făcându-le niște accesorii nelipsite din nici o locuință modernă.

Decorați camerele în maxim trei culori

Este adevărat că nuanțele neutre sporesc eleganța locuinței, însă, dacă nu doriți să aveți o casă numai în tonuri de alb, negru, bej și gri, puteți obține același efect dacă alegând o schemă din trei culori. Una dintre nuanțe trebuie să fie neutră sau pastelată, apoi una complementară. Cele două trebuie să se pună în valoare fără ca una dintre ele să epateze în mod special. Alegeți apoi o nuanță intensă pentru câteva accente spectaculoase: zugrăviți un perete de dimensiuni mai mici într-o culoare tare sau optați pentru decorațiuni cu personalitate sau un tablou mare, care să troneze pe cel mai spațios perete din încăpere.

Încearcați pe cât posibil să păstrați o schemă de culoare unitară în toată casa. Asta înseamnă că, dacă ați decis pentru un living în nuanțe de bej, negru și albastru, de exemplu, restul locuinței ar trebui să se coreleze cumva cu aceste nuanțe. O schemă unică în toată casa va face ca aceasta să pară mai mare, în plus contribuie la ideea de continuitate a încăperilor, un detaliu pe care îl veți observa și la cele mai luxoase locuințe.

Păstrați mereu o curățenie impecabilă

Probabil unul dintre cele mai bune lucruri pentru aspectul rafinat și elegant al locuinței voastre este să mențineți în permanență ordinea și o curățenie impecabilă. Asta înseamnă și că trebuie să scăpați de toate acele lucruri care vă aglomerează inutil spațiul din casă și să optați pentru un stil minimalist. Acesta nu numai că este mai ușor de întreținut, dar aduce și o notă de stil unei case moderne. Chiar și locuințele amenajate în stil retro nu pun accent pe multe piese de mobilier sau decorațiuni, ci mizează pe câteva elemente spectaculoase, iar casa împrumutând astfel, ceva din eleganța reședințelor de lux.

Sursă: casa-gradina.ro

Actualizat: 21 Noiembrie 2016
COMENTARII