Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Design interior scandinav – curat, elegant, funcțional

05 Martie 2018
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

O combinație de stiluri din Suedia, Norvegia, Danemarca și Finlanda, designul interior scandinav are ca rezultat încăperi calde, spații luminoase în linii clare și palete de nuanțe neutre. Acest stil de decorare a apărut în tările nordice cu ierni lungi și mai puțină lumină naturală în interioare, din dorința de a crea spații aerisite, funcționale și confortabile în același timp. Există multe elemente prin care putem contura stilul pur scandinav, în unele culturi elemente tradiționale sunt îmbinate cu acest stil, iar rezultatul este spectaculos.

Culori

Paleta de culori este ușoară și simplă, albul este adesea culoarea principală. Nuanțele de alb, calde sau reci, sunt alese și în funcție de orientarea camerei, o nuanță clară poate fi răcoroasă pentru încaperile orientate spre sud, însă tonurile mai calde sunt foarte potrivite pentru camerele orientate spre nord. 

Texturi și materiale

Un mix de texturi și materiale este utilizat în stilul scandinav: bucăți de lemn nefinisate, covoare de blană și țesături fine, plante naturale în culori intense – elemente ce aduc natura în interior, adăugând o vibrație liniștitoare. Plantele reprezintă o modalitate potrivită de a integra texturi și culoare, de a adauga interes, fără aglomerarea încăperii. Scandinavii sunt recunoscuți pentru utilizarea lemnului masiv în amenajare, adesea în nuanțe deschise, natur – astfel stilul scandinav punctează enorm prin senzația de “căldură” regăsită în fiecare amenajare.

Lumina

Interioarele scandinave, prin arhitectura volumelor, dispun de ferestre mari pentru a profita cat mai mult de lumina naturală. Soluțiile de perdele sau storuri sunt de obicei discrete, din țesături moi care oferă intimitate încăperii .

Spațiul

Stilul de amenajare scandinav pune un accent deosebit pe utilizarea eficientă a spațiului, optimizând astfel utilitatea oricarui colț sau încăpere. Este un stil ce se potrivește foarte bine și spațiilor mici datorită simplității specifice stilului nordic în care predomină nuanțe de alb și este evitată accesorizarea inutilă. Materialele naturale și țesăturile aduc un farmec firesc interioarelor. 


Sursa : design-boutique.ro

Sursa foto : design-boutique.ro

 

 

 

Actualizat: 05 Martie 2018
COMENTARII