Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Decoreaza apartamentul conform traditiei Feng Shui, respectand tabelul KUA.

14 August 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Livingul - un "open space" luminos si spatios

Livingul trebuie sa fie cat mai luminos si spatios, plasamentul sau fiind recomandat a fi in mijlocul casei sau apartamentului. Existenta unui spatiu liber este necesara, deoarece energia trebuie sa circule liber, amenajarile de tip open space se preteaza cel mai bine principiilor de tip Feng Shui.

Decoratiuni

Ca decoratiuni, in aceasta zona se recomanda tablourile vesele, dinamism prin culori (in special, in cazul in care proprietarii sunt tineri), obiecte care amintesc de locuri vizitate sau amintiri placute. Amestecul de culori trebuie sa inlature monotonia. Tot aici este locul ­icoanei, aceasta fiind incarcata puternic cu energie. Plantele si florile propuse pentru living au florile si frunzele carnoase, cat mai rotunde.

In zona de dining este bine sa fie plasata o oglinda, aceasta ­reflectand bogatia de pe masa si deci multipli­cand-o. Cea mai buna masa este cea rotunda, apoi cea dreptunghiulara. Scaunele au spatar inalt si solid. Locul de stat la masa este deosebit de important, fiecare membru al familiei trebuind sa stea catre directia de dezvoltare personala. Aceasta se poate afla conform numarului Kua.

Modul de calcul pentru Tabelul KUA:

1. Se transforma anul de nastere in anul lunar (daca e vorba de cineva nascut in ianuarie sau devreme in februarie, se scade un an din anul de nastere. Daca e cineva nascut in alte luni, calendarul lunar este acelasi cu anul din calendarul occidental). Este important de stiut calendarul chinezesc, pentru a stabili exact data la care se termina un anumit an.

2. Se aduna ultimele 2 cifre ale anului, pana se ajunge la o singura cifra. De exemplu: data nasterii este 4.04.1978. 
Se aduna 7 + 8 = 15 si apoi 1 + 5 = 6.

Barbati: Se scade numarul obtinut din 10, adica 10 - 6 = 4. Numarul kua este 4. Daca se face calculul pentru un copil nascut 

In anul 2000 sau mai tarziu, scaderea se face din 9 si nu din 10;

Femei: Se aduna 5 la numarul obtinut, adica 5 + 6 = 11, apoi 1 + 1 = 2. Numarul kua este 2. Daca se face calculul pentru, un copil nascut in anul 2000 sau mai tarziu, se aduna 6 in loc de 5.

Atentie: Numarul kua 5 este egal cu: 2 pentru barbati si 8 pentru femei.

In bucatarie si baie nu se pun simboluri

Baia si bucataria nu se activeaza in cazul ­amenajarilor Feng Shui, in sensul ca, in aceste spatii nu se pun simboluri.Totusi, sunt si pentru ­aceste spatii reguli de urmat. Asa cum am aratat, tablia patului din dormitor nu este bine sa corespunda peretelui de la baie, existand si in acest caz remedii. De asemenea, aragazul si chiuveta nu trebuie sa fie lipite si nici fata in fata, iar bucataria nu trebuie sa fie plasata in sectorul Nord-Vest. Usa cuptorului trebuie sa se deschida intr-o directie favorabila tatalui casei (tabelul Kua), iar usa de la baie sa nu dea in living. Capacul de la WC se recomanda sa stea inchis.

Pat cu tablie si noptiere in dormitor

Noaptea ne energizam, de aceea trebuie acordata o atentie sporita amenajarii dormitorului. Astfel, in timpul noptii se recomanda scoaterea din priza a tuturor aparatelor electrice din acest spatiu, in caz contrar acestea emitand unde electromagnetice care vor interfera cu campul nostru.

Deosebit de importanta este alegerea mobilierului pentru dormitor iar persoana/persoanele sa doarma spre directia norocoasa (tabelul Kua). Patul trebuie sa aiba o tablie solida, inalta si sa fie sprijinit de un perete care sa nu corespunda cu baia. Daca totusi nu se poate ocoli acest lucru, se va pune pe spatele tabliei o cuvertura rosie care va absorbi energia negativa a apei. De asemenea, patul nu trebuie sa fie orientat spre usa iar pe partile laterale sa se foloseasca noptiere. in fata se recomanda un obiect de mobilier, dar si un spatiu liber care sa deschida perspective.

Nu trebuie folosite in exces culorile de apa si de foc si nici lampa care are varf deasupra patului. Ca decoratiuni, se pot pune tablouri cu persoane apropiate sau fotografii de familie, in general recomandandu-se simplitate si lipsa de exces. Se pot folosi de asemenea simboluri legate de cuplu, cum sunt ratele mandarine.

Sursa: Romanialibera.ro

Actualizat: 14 August 2015
COMENTARII